ΑρχικήinetJeff Bezos bullying: Το TikTok αφαίρεσε βίντεο που τον "κράζουν"

Jeff Bezos bullying: Το TikTok αφαίρεσε βίντεο που τον “κράζουν”

Το TikTok αφαίρεσε από την πλατφόρμα του ένα βίντεο που δείχνει δύο ανθρώπους, σε εξωτερικό χώρο, να χλευάζουν έναν άντρα που φαίνεται να είναι ο Bezos. Η δημοφιλής εφαρμογή κατέβασε το βίντεο με τον Jeff Bezos γιατί παραβίαζε τις πολιτικές του σχετικά με το bullying.

Δείτε επίσης: Το TikTok τρέχει μια καμπάνια για το bullying που δέχονται οι animators

Jeff Bezos bullying

Το άτομο που τραβά το βίντεο, ακούγεται να λέει στον Bezos: “Γεια σου Jeff, νιώθεις άσχημα όταν οι εργαζόμενοι της Amazon πεθαίνουν μερικές φορές στις αποθήκες“;

Δείτε επίσης: Μήνυση στην Amazon για τις πρακτικές σχετικά με τα διαλείμματα των υπαλλήλων

Ο Jeff Bezos κοιτάζει για λίγο προς το μέρος του ατόμου που μιλά και συνεχίζει να περπατά προς το αυτοκίνητό του, όταν μια γυναίκα φωνάζει: “Γεια Τζεφ, ωραίο μάτι! Μακάρι να μπορούσαν να το διορθώσουν τα χρήματα“.

Ο άνδρας στο βίντεο φαίνεται να είναι όντως ο Bezos, αν και η ταυτότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

TikTok

Σύμφωνα με το The Daily Dot, το βίντεο δημοσιεύτηκε στο TikTok από τον χρήστη @bat_rat_im_all_that δύο φορές, αλλά καταργήθηκε από την πλατφόρμα, καθώς λέγεται ότι παραβίασε τις πολιτικές της εφαρμογής σχετικά με το bullying.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο, αλλά έγινε γρήγορα δημοφιλές στο Reddit, όπου έλαβε πάνω από 800 σχόλια σε λιγότερο από 12 ώρες. Πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν τα δύο άτομα που επιτέθηκαν φραστικά στον Jeff Bezos, εκφράζοντας τον εκνευρισμό τους γι’ αυτόν.

Φάτε τους πλούσιους“, έγραψε ένας Redditor.

Jeff Bezos bullying TikTok

Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν βρήκαν σωστές τις προσβολές απέναντι στον Bezos. Το σχόλιο για το μάτι προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι θεώρησαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να σχολιαστεί η εμφάνισή του.

Κατακρίνω κι εγώ τον Jeff Bezos, αλλά δεν μου αρέσει να σχολιάζεται η φυσική εμφάνιση των ανθρώπων, μόνο οι επιλογές που κάνουν“, σχολίασε ένας χρήστης.

Εντάξει το σχόλιο για τους εργαζόμενους, δικαιολογημένο. Οι συνθήκες στην Amazon είναι κακές. Αλλά το σχόλιο για το μάτι, κυρία (ας πούμε ότι είστε κυρία).. είσαι ένα σκουπίδι“, λέει ένας άλλος θυμωμένος χρήστης.

Δείτε επίσης: Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Από την άλλη, πολλοί υποστήριξαν τα άτομα, που σύμφωνα με το TikTok έκαναν bullying στον Jeff Bezos, σημειώνοντας πως δεν έχει λογική να υπερασπίζεσαι κάποιον με τη δύναμη και τον πλούτο του Bezos, ειδικά μετά από τις φρικτές κατηγορίες σχετικά με τις εργασιακές πρακτικές στην εταιρεία του.

Εν τω μεταξύ, ο Jeff Bezos δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες μόνο για τις συνθήκες εργασίας στην Amazon. Εμπλέκεται και σε ένα άλλο σκάνδαλο. Σύμφωνα με την ProPublica ο Bezos και πολλοί άλλοι δισεκατομμυριούχοι έχουν πληρώσει ελάχιστο ή καθόλου φόρο εισοδήματος τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Newsweek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS