ΑρχικήinetΜήνυση στην Amazon για τις πρακτικές σχετικά με τα διαλείμματα των υπαλλήλων

Μήνυση στην Amazon για τις πρακτικές σχετικά με τα διαλείμματα των υπαλλήλων

Amazon διαλείμματα

Τον τελευταίο καιρό έχουν κυκλοφορήσει πολλές ειδήσεις στο διαδίκτυο, που σχετίζονται με τη συμπεριφορά της Amazon απέναντι στους υπαλλήλους της. Συνήθως, οι ειδήσεις δεν είναι θετικές. Λέγεται ότι ορισμένοι υπάλληλοι της εταιρείας εργάζονται κάτω από εξαντλητικές και μη ασφαλείς συνθήκες. Στην πραγματικότητα, μια πρώην υπάλληλος αποθήκης της Amazon στην Καλιφόρνια μήνυσε την εταιρεία επειδή δεν επέτρεπε στους υπαλλήλους της να πάρουν τα πλήρη υποχρεωτικά γεύματα ή τα διαλείμματα για ξεκούραση, παρόλο που μείωνε το μισθό τους, για τον υποτιθέμενο χρόνο που ξόδευαν εκεί.

Δείτε επίσης: Amazon: Κάμερες μέσα στα φορτηγά παράδοσης – οδηγοί δυσανασχετούν

Η μήνυση, η οποία εξετάζεται ήδη από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια, κατατέθηκε από τη Lovenia Scott, πρώην ειδικό στον τομέα logistics, που εργάστηκε στην αποθήκη της Amazon στο Vacaville της Καλιφόρνια, για περισσότερα από δύο χρόνια. Σύμφωνα με τη Scott, η Amazon δεν επέτρεπε σε αυτήν και σε άλλους υπαλλήλους να λάβουν τα νόμιμα υποχρεωτικά διαλείμματα 30 λεπτών για κάθε πέντε ώρες εργασίας ή τα διαλείμματα 10 λεπτών ανάπαυσης για κάθε τέσσερις ώρες εργασίας.

Δείτε επίσης: Wikipedia: Θα χρεώνει Google, Amazon και Apple για το περιεχόμενό της;

Η Amazon φαίνεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Η πρώην υπάλληλος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτή και οι άλλοι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να κάνουν τα πλήρη διαλείμματα των 30 λεπτών. Αρχικά, σύμφωνα με τη Scott, η Amazon δεν προγραμματίζει διαλείμματα γεύματος ως μέρος κάθε βάρδιας. Επίσης, δεν έχει επίσημη γραπτή πολιτική για γεύματα ή χρόνο ανάπαυσης, που να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να κάνουν τα διαλείμματά τους. Επιπλέον, απαιτεί από τους υπαλλήλους να ακούνε και να απαντούν σε αιτήματα, μέσω walkie talkies, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους, για να διασφαλίσουν την ομαλή διαχείριση των εργασιών τους.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το διάλειμμα γεύματος επηρέαζε το πραγματικό διάλειμμα, αφού στην “έκλεβε” χρόνο από αυτό. Η Scott ισχυρίζεται ότι τα διαλείμματα γεύματος οργανώθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε πολλά άτομα να κάνουν διάλειμμα ταυτόχρονα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στα γεύματα. Ωστόσο, δεν ήταν αποδεκτή η επιστροφή στα καθήκοντα τους με καθυστέρηση.

Η Scott είπε ότι η Amazon αφαίρεσε αυτόματα από το μισθό της το ποσοστό που αντιστοιχεί σε 30 λεπτά εργασίας. Αυτά τα 30 λεπτά ήταν για ένα διάλειμμα γεύματος, παρόλο που η ίδια και άλλοι υπάλληλοι δεν είχαν κάνει το πλήρες διάλειμμα.

Όσον αφορά στα 10λεπτα διαλείμματα ανάπαυσης, η Scott ισχυρίζεται ότι η Amazon δεν είχε προγραμματίσει διαλείμματα ανάπαυσης και επέβαλε τόση δουλειά σε κάθε υπάλληλο “που ήταν απίθανο ότι ένας υπάλληλος θα μπορούσε να κάνει τα διαλείμματά του, αν ήθελε να ολοκληρώσει την εργασία του εγκαίρως. Επίσης, είπε ότι η Amazon είχε πει στους εργαζομένους να κάνουν ένα διάλειμμα εάν και όποτε “θα μπορούσαν”.

Ωστόσο, ο τεράστιος όγκος εργασίας που έπρεπε να ολοκληρωθεί εμπόδισε τους υπαλλήλους να κάνουν το διάλειμμα τους“, αναφέρει η αγωγή.

Amazon υπαλλήλους

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι πρακτικές της Amazon είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλότερη αμοιβή για την Scott και άλλους εργαζόμενους, δεδομένου ότι η εταιρεία αφαίρεσε 30 λεπτά από τους μισθούς τους για διάλειμμα γεύματος που δεν έλαβαν πλήρως. Στην πραγματικότητα, η εργασία κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των διαλειμμάτων ανάπαυσης θα έπρεπε να σημαίνει πρόσθετη αμοιβή.

Τέλος, η αγωγή αναφέρεται και στην πρακτική της Amazon που υποχρέωνε την Scott και άλλους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα για εργασίες της εταιρείας, χωρίς να αναλαμβάνει τα έξοδα κλπ.

Οι κατηγορίες κατά της Amazon είναι πολλές.

Την περασμένη εβδομάδα, ήρθε στο φως μια είδηση που έλεγε ότι οι οδηγοί της Amazon αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια νερού, καθώς δεν προλαβαίνουν να κάνουν διάλειμμα.

Μάθετε περισσότερα: Amazon: Διαψεύδει ότι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια!

Η εταιρεία αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό τον ισχυρισμό.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS