ΑρχικήinetExcelsior Pass: Το πρώτο ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Excelsior Pass: Το πρώτο ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την USA Today, η πολιτεία της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησε το πρώτο ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού για τον COVID-19, με την ονομασία Excelsior Pass, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους ως απόδειξη ότι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν βγει αρνητικοί σε πρόσφατο τεστ. Το διαβατήριο θα είναι διαθέσιμο είτε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω συσκευής Android και iOS είτε σε μορφή εκτύπωσης με κωδικό QR.

Excelsior Pass διαβατήριο εμβολιασμού

Δείτε επίσης: Covid-19: Εμβόλια και πλαστές κάρτες εμβολιασμού πωλούνται στο dark web

Οι πρώτοι που θα υιοθετήσουν την μέθοδο του διαβατηρίου είναι το Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, από αυτή την εβδομάδα, ενώ το Albany’s Times Union Center είναι ένα από τα επόμενα. Μικρότεροι χώρο, όπως αίθουσες συναθροίσεων θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το διαβατήριο εμβολιασμού από τις 2 Απριλίου.

Αυτό που τονίζουν οι κρατικοί αξιωματούχοι, είναι ότι το Excelsior Pass είναι αυστηρά εθελοντικό τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για το ευρύ κοινό. Πρόσθεσαν ότι οι εφαρμογές που υποστηρίζονται από την IBM δεν αποθηκεύουν ή παρακολουθούν ιδιωτικά δεδομένα υγείας και ότι ένας συνδυασμός κρυπτογράφησης και κατακερματισμού, ενισχύει την ασφάλεια των δεδομένων καθώς και την εξασφάλιση ότι οι πληροφορίες είναι επαληθεύσιμες.

Δείτε επίσης: IBM: Οι επιθέσεις στον τομέα της υγείας αυξήθηκαν στην πανδημία

Excelsior Pass διαβατήριο εμβολιασμού

Φυσικά θα υπάρξουν τεχνικές προκλήσεις, όπως η διασφάλιση της συνεπούς χρήσης του διαβατηρίου σε όλους τους χώρους και η διασφάλιση ότι αναγνωρίζεται σε όλες τις πολιτείες ή χώρες. Αν και δεν χρειάζεται απαραίτητα ένα τηλέφωνο, οι κωδικοί QR θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θέμα σε μερικούς ανθρώπους, εάν δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή με εκτυπωτή. Επίσης, δεν υπάρχει άμεσος σύνδεσμος μεταξύ εισιτηρίων και διαβατηρίου, οπότε δεν μπορείτε να αποδείξετε αυτόματα ότι έχετε εμβολιαστεί όταν αγοράζετε θέσεις.

Ωστόσο, τα ηθικά ζητήματα είναι μεγαλύτερα. Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές και αξιόπιστο μπορεί να είναι το Excelsior Pass, μερικοί άνθρωποι ήδη θεωρούν επικίνδυνη μία εφαρμογή διαβατηρίου εμβολιασμού, που περιέχει ιατρικά δεδομένα, για να παρακολουθήσουν απλά μια εκδήλωση. Και ενώ τα διαβατήρια θεωρητικά είναι προαιρετικά, ενδέχεται να καταστούν υποχρεωτικά εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε βασικές πτυχές της δημόσιας ζωής, όσο ο COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί απειλή.

Δείτε ακόμα: Θέλετε να ταξιδέψετε το 2021; Ίσως χρειαστείτε διαβατήριο εμβολίου!

Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές λένε ότι αυτά τα διαβατήρια θα μπορούσαν απλώς να σώσουν επιχειρήσεις που διαφορετικά θα έπρεπε να περιορίσουν τη χωρητικότητα ή να παραμείνουν κλειστές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS