ΑρχικήinetCyber-bullying και εκβιασμός οδήγησαν έφηβο στην αυτοκτονία

Cyber-bullying και εκβιασμός οδήγησαν έφηβο στην αυτοκτονία

Ένας έφηβος από τη Νέα Υόρκη είχε πέσει θύμα cyber-bullying και online εκφοβισμού, μια κατάσταση που τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Η οικογένεια του 15χρονου Riley K. Basford λέει ότι ο γιος τους εξαπατήθηκε και μοιράστηκε “προσωπικές” φωτογραφίες του μέσω των social media. Ο έφηβος νόμιζε ότι έστελνε φωτογραφίες σε ένα κορίτσι, αλλά είχε πέσει θύμα ενός απατεώνα.

Δείτε επίσης: Catfishing και Social Media: Ενδείξεις απάτης και τρόποι προστασίας

Cyber-bullying αυτοκτονία
Cyber-bullying και εκβιασμός οδήγησαν έφηβο στην αυτοκτονία

Αφού έλαβε τις φωτογραφίες, ο απατεώνας απείλησε να τις δημοσιεύσει στο διαδίκτυο και να τις στείλει στην οικογένεια και τους φίλους του Basford. Για να το αποφύγει, ο έφηβος έπρεπε να του δώσει 3.500 $.

Δείτε επίσης: Gamer μηνύει τη Microsoft επειδή δεν τον προστάτευσε από cyberbullying!

Η οικογένεια του θύματος λέει ότι ο Riley “βομβαρδιζόταν” με απειλές μέσω Facebook, πριν αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του στο Potsdam της Νέας Υόρκης, στις 30 Μαρτίου.

Αρχίζω να κλαίω όταν σκέφτομαι τον πανικό και τον πόνο που ένιωθε το μωρό μου για να πάρει αυτήν την απόφαση και όταν σκέφτομαι ότι κάποιος έξω στον κόσμο δεν νοιάζεται καν για αυτό που του έκανε“, είπε η μητέρα του Basford, Mary Rodee. “Είναι τόσο άρρωστο και θέλω να το γνωρίζουν όλοι“.

Η οικογένεια του Basford είπε ότι το τελευταίο πρωί του εφήβου ήταν ένα τυπικό πρωινό. Το νεαρό θύμα τάισε τα ζώα της οικογένειας, πέρασε χρόνο με τους συγγενείς του και επισκέφθηκε τον οδοντίατρό του.

έφηβος αυτοκτονία
Cyber-bullying και εκβιασμός οδήγησαν έφηβο στην αυτοκτονία

Αλλά το μεσημέρι, ο έφηβος άρχισε να λαμβάνει απειλητικά μηνύματα μέσω των social media. Μέσα σε λίγες ώρες, ήταν νεκρός.

Συνέχισαν να τον βομβαρδίζουν και να τον βομβαρδίζουν, και τελικά έσπασε“, είπε ο πατέρας του Riley, Darren Basford. “Νόμιζε ότι είναι η μοναδική λύση, γιατί δεν ήθελε να ντροπιαστεί“.

Η μητέρα του Basford είπε ότι ο γιος της δεν είχε εμφανίσει σημάδια ψυχικής ασθένειας πριν την αυτοκτονία. Περιέγραψε τις ενέργειές του ως αποτέλεσμα “μιας στιγμής τρέλας, σε έναν νεαρό εγκέφαλο που δεν μπορούσε να επεξεργαστεί το τελικό αποτέλεσμα της απόφασης που έλαβε“.

Δείτε επίσης: Cyberbullying: μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν;

Ο πατέρας του Basford προειδοποίησε τους γονείς να παρακολουθούν στενά τα παιδιά τους στο διαδίκτυο και τα social media. “Πρέπει να μιλήσετε με τα παιδιά σας για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ξέρετε με ποιον μιλούν και να μάθετε τα παιδιά να καταλαβαίνουν με ποιον μιλούν“, είπε.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS