ΑρχικήinetΜεγάλη νίκη του YouTube στην ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα

Μεγάλη νίκη του YouTube στην ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το YouTube και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, δεν θα πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνες για μεταφορτώσεις που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

YouTube πνευματικά δικαιώματα

Δείτε επίσης: Ransomware ομάδες: Πώς χρησιμοποιούν πλατφόρμες συνεργασίας για τις «επιχειρήσεις» τους;

Ωστόσο, το YouTube και άλλες πλατφόρμες θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνες εάν «έχουν γνώση ότι το προστατευμένο περιεχόμενο διατίθεται παράνομα στην πλατφόρμα τους και αποφεύγουν να το διαγράψουν άμεσα ή να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτό», πρόσθεσε το δικαστήριο.

Η ΕΕ εισήγαγε πρόσφατα μεταρρυθμίσεις σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με στόχο την προσαρμογή των κανόνων της στην ψηφιακή εποχή. Ένα μέρος του νόμου που προκάλεσε σημαντική διαμάχη τότε, ήταν ότι το YouTube, το Facebook και άλλες πλατφόρμες θα έπρεπε να εγκαταστήσουν φίλτρα για να εμποδίσουν τους χρήστες να μοιράζονται υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Δείτε ακόμα: Facebook: Το AI θα σας κάνει να σταματήσετε να τσακώνεστε στις ομάδες

Η απόφαση της Τρίτης εστιάζει σε παλιούς κανόνες πνευματικών δικαιωμάτων. Η υπόθεση προέκυψε από αγωγή που υπέβαλε ο παραγωγός μουσικής Frank Peterson εναντίον του YouTube, σχετικά με τη μεταφόρτωση ηχογραφήσεων το 2008, για τις οποίες ισχυρίστηκε ότι κατέχει τα δικαιώματα.

YouTube πνευματικά δικαιώματα

Η απόφαση αυτή, σηματοδοτεί μια νίκη για το YouTube και άλλους ιστότοπους κοινής χρήσης περιεχομένου, οι οποίοι έχουν συζητήσει εδώ και καιρό με καλλιτέχνες και μουσικούς σχετικά με τον τρόπο αποζημίωσής τους, για εργασία που διανέμεται στον ιστό.

Το YouTube έχει περιορίσει τις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων με τα χρόνια, μια κίνηση που έχει προκαλέσει την οργή ορισμένων δημοφιλών δημιουργών στην πλατφόρμα. Οι εντάσεις για τη δράση πνευματικών δικαιωμάτων στο YouTube κλιμακώθηκαν το 2020, καθώς η εταιρεία αυτοματοποιούσε όλο και περισσότερο τον περιορισμό του περιεχομένου.

Δείτε επίσης: Πώς θα περιορίσετε κάποιον να βλέπει το περιεχόμενό σας στο Facebook

Ένας εκπρόσωπος του YouTube είπε ότι η εταιρεία πλήρωσε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια στη μουσική βιομηχανία τους τελευταίους 12 μήνες, με το 30% αυτού του ποσού να προέρχεται από βίντεο που δημιουργούν έσοδα.

Το YouTube είναι ηγέτης στα πνευματικά δικαιώματα και υποστηρίζει ότι οι κάτοχοι δικαιωμάτων πληρώνονται δίκαια,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας. “Γι ‘αυτό έχουμε επενδύσει σε υπερσύγχρονα εργαλεία πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν δημιουργήσει μια εντελώς νέα ροή εσόδων για τον κλάδο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS