ΑρχικήUpdatesInstagram: Λανσάρει νέο τρόπο ταυτοποίησης με video selfies

Instagram: Λανσάρει νέο τρόπο ταυτοποίησης με video selfies

Το social media Instagram φαίνεται να λανσάρει ένα νέο σύστημα ταυτοποίησης χρήστη που αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των spambots που μαστίζουν το οικοσύστημα. Ποιο είναι αυτό το νέο σύστημα; Οι video selfies!

Δείτε επίσης: Ο Google Chrome 96 “σπάει” Twitter, Discord και Instagram

Instagram video selfies

Ο σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Matt Navarra, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντόπισε ένα νέο βήμα στην εγγραφή λογαριασμού που απαιτεί από τον χρήστη να τραβήξει ένα βίντεο στο οποίο θα κουνάει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά. Η εφαρμογή υποστηρίζει ότι το μέτρο ασφαλείας θα διασφαλίσει ότι ο χρήστης είναι πραγματικό πρόσωπο. Τα βίντεο που θα στέλνουν οι χρήστες δεν θα είναι ορατά στην πλατφόρμα και θα βρίσκονται στους servers του Instagram για 30 ημέρες.

Δείτε επίσης: Android malware MasterFred: Στοχεύει χρήστες Netflix, Instagram & Twitter

Εκτός από τη διαγραφή των βίντεο, το Instagram δεν θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Meta (πρώην Facebook) για την επαλήθευση των ταυτοτήτων. Εάν ο στόχος είναι να αποτραπεί η μαζική δημιουργία νέων λογαριασμών από τις bot farms, αυτό μπορεί να είναι αρκετό, εκτός εάν η τεχνητή νοημοσύνη δεν κάνει καλή δουλειά στον εντοπισμό animations προσώπου που δημιουργούνται από υπολογιστή. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να μπορούν να δημιουργούν πολλαπλούς λογαριασμούς.

Δείτε επίσης: Instagram: Έρχονται οι in-app συνδρομές για «αποκλειστικό περιεχόμενο»

Το XDA-Developers επισημαίνει ότι οι εφαρμογές γνωριμιών όπως το Bumble και το Tinder απαιτούν από τους εγγεγραμμένους να τραβήξουν φωτογραφίες του προσώπου τους από πολλές γωνίες. Οι video selfies μπορεί να δώσουν στην τεχνητή νοημοσύνη περισσότερα δεδομένα για να δουλέψει και να λειτουργήσουν ως καλύτερο συνολικό σημείο ελέγχου. Υπάρχουν επίσης υποδείξεις ότι ο έλεγχος ταυτότητας selfie βίντεο είχε αναπτυχθεί πριν από ένα χρόνο, όταν ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι είδαν κατεστραμμένες εκδόσεις του interface.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν νέο λογαριασμό και δεν συναντήσαμε το βήμα της video selfie, οπότε φαίνεται ότι το χαρακτηριστικό δεν έχει φτάσει σε όλους τους νέους χρήστες.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS