ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ NASA καθυστερεί την αποστολή του Psyche στον ομώνυμο αστεροειδή

Η NASA καθυστερεί την αποστολή του Psyche στον ομώνυμο αστεροειδή

Η αποστολή του Psyche της NASA σε αστεροειδή – η πρώτη αποστολή του οργανισμού που σχεδιάστηκε για τη μελέτη ενός πλούσιου σε μέταλλα αστεροειδή – θα τεθεί σε αναμονή τουλάχιστον μέχρι το επόμενο έτος, ανακοίνωσε η υπηρεσία. Λόγω καθυστερημένης παράδοσης λογισμικού πτήσης αεροσκαφών και εξοπλισμού δοκιμών, η NASA δεν θα είναι σε θέση να δοκιμάσει πλήρως το διαστημόπλοιο Pysche πριν από τη φετινή προθεσμία εκτόξευσης, 11 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: NASA: Δεν ξέρουμε πότε θα πετάξει ο megarocket γύρω από τη Σελήνη

NASA Psyche

Το διαστημικό σκάφος Psyche επρόκειτο να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 280 εκατομμυρίων μιλίων στον ομώνυμο αστεροειδή του ως μέρος του Discovery Program της NASA, μιας σειράς εστιασμένων αποστολών υψηλής ποιότητας που έπρεπε να ολοκληρωθούν με χαμηλό κόστος. Στόχος της αποστολής παραμένει η συλλογή πληροφοριών για τον αστεροειδή Psyche. Ως αποτέλεσμα μιας βίαιης σύγκρουσης κατά τη διάρκεια του σχηματισμού του Milky Way, το Psyche μπορεί να περιέχει εκτεθειμένο υλικό πυρήνα. Η αποστολή θα παρείχε στη NASA πληροφορίες για το εσωτερικό των επίγειων πλανητών, ένα στρώμα που συνήθως κρύβεται κάτω από στρώματα μανδύα και φλοιού.

Το Jet Propulsion Lab, το οποίο διαχειρίζεται η NASA, είναι υπεύθυνο για τη συνολική διαχείριση της αποστολής Psyche – μηχανική συστημάτων, ενοποίηση και δοκιμή και λειτουργίες αποστολής. Καθώς η ομάδα JPL άρχισε να δοκιμάζει το σύστημα της Psyche, εντοπίστηκαν προβλήματα συμβατότητας με τους προσομοιωτές testbed του λογισμικού. Τελικά, αν και τα προβλήματα με τους προσομοιωτές testbed έχουν διορθωθεί, η πλήρης ολοκλήρωση του launch software δεν είναι πλέον εφικτή εντός του χρονοδιαγράμματος κυκλοφορίας του 2022.

Δείτε επίσης: NASA: Σχεδιάζει πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής για το φεγγάρι

Η τελική μοίρα του ταξιδιού Psyche θα είναι στην κρίση μιας ανεξάρτητης ομάδας αξιολόγησης. Η αρχική περίοδος εκτόξευσης της αποστολής, από την 1η Αυγούστου έως τις 11 Οκτωβρίου, θα επέτρεπε στο διαστημόπλοιο να φτάσει στον αστεροειδή Psyche το 2026. Εάν η ανεξάρτητη ομάδα αξιολόγησης προχωρήσει με την αποστολή Psyche, υπάρχουν πιθανές περίοδοι εκτόξευσης τόσο το 2023 όσο και το 2024 – αλλά οι σχετικές τροχιακές θέσεις του αστεροειδούς και της θέσης εκτόξευσης της Γης θα οδηγούσαν στην άφιξη της αποστολής στον αστεροειδή το 2029 και το 2030, αντίστοιχα.

Η ανεξάρτητη ομάδα αξιολόγησης θα λάβει επίσης υπόψη το εκτιμώμενο κόστος για την αποστολή. Το κόστος της αποστολής κύκλου ζωής για την αποστολή Pysche ανέρχεται σε 985 εκατομμύρια δολάρια, με 717 εκατομμύρια δολάρια από αυτόν τον αριθμό να έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης: The Roman Space Observer Game: Το ρετρό arcade παιχνίδι της NASA

Το ταξίδι διευθύνεται από μια ομάδα στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, με επικεφαλή την κύρια ερευνήτρια Lindy Elkins-Tanton, και τη εκτόξευση διαχειρίζεται το Launch Services Program της NASA, που βρίσκεται στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS