ΑρχικήsecurityMicrosoft: Προβλήματα των Windows 11 με τα VirtualBox & Intel Killer

Microsoft: Προβλήματα των Windows 11 με τα VirtualBox & Intel Killer

Αμέσως μετά την επίσημη κυκλοφορία των Windows 11, η Microsoft πρόσθεσε τρία γνωστά ζητήματα στον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows 11 12H2.

Windows 11

Δείτε επίσης: Windows 11: Το Store είναι ανοιχτό σε app stores τρίτων

Η Microsoft κυκλοφόρησε χθες τα Windows 11 παγκοσμίως και τώρα τα μεταφέρει μέσω του Windows Update σε νέες συσκευές Windows 10 και σε αυτές που έχουν προφορτωθεί με Windows 11.

Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν τώρα να αναβαθμίσουν τα Windows 11 μέσω του Windows Update, εφόσον οι υπολογιστές τους διαθέτουν συμβατό hardware. Οι συσκευές πρέπει επίσης να εκτελούν Windows 10 2004 και νεότερες εκδόσεις και να έχουν εγκαταστήσει τουλάχιστον τις ενημερώσεις Σεπτεμβρίου 2021.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές ότι η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows έχει προβλήματα συμβατότητας με το software εικονικοποίησης Oracle VirtualBox, όπου οι πελάτες ενδέχεται να μην μπορούν να εκκινήσουν τους εικονικούς υπολογιστές τους (VM) και ενδέχεται να δουν κάποιο σφάλμα.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να αλλάξετε το desktop background σας;

“Η Microsoft και η Oracle έχουν βρει πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ του VirtualBox και των Windows 11, όταν είναι εγκατεστημένο το Hyper-V ή το Windows Hypervisor”, εξήγησε η εταιρεία.

Η Microsoft έχει εφαρμόσει ένα πλαίσιο συμβατότητας για να προστατεύσει την εμπειρία των χρηστών, αποκλείοντας την προσφορά συσκευών που επηρεάζονται ή την εγκατάσταση των Windows 11.

Οι πελάτες που προσπαθούν να ενημερώσουν τα επηρεαζόμενα συστήματα θα λάβουν το “VirtualBox. Ο υπολογιστής σας απαιτεί την πιο πρόσφατη έκδοση αυτής της εφαρμογής. Κάντε κλικ στην επιλογή Learn More για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης αυτής της εφαρμογής.” μήνυμα.

Η Oracle εργάζεται επί του παρόντος για την επίλυση αυτού του γνωστού ζητήματος με εκτιμώμενη ημερομηνία κυκλοφορίας για συμβατή έκδοση VirtualBox αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ενώ η Oracle επιδιορθώνει το ζήτημα, η Microsoft έχει δώσει μια λύση για να επιτρέψει στους επηρεαζόμενους πελάτες να μετριάσουν το κράτημα ασφαλείας.

“Θα χρειαστεί να καταργήσετε το Hyper-V ή το Windows Hypervisor έως ότου επιλυθεί αυτό το ζήτημα με μια ενημέρωση που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Oracle τον Οκτώβριο του 2021”, ανέφερε η εταιρεία.

Λογισμικό δικτύωσης Intel ‘Killer’ και θέματα προγράμματος περιήγησης Cốc Cốc

Η Microsoft έχει επίσης εντοπίσει προβλήματα συμβατότητας των Windows 11 με το λογισμικό δικτύωσης Intel “Killer” και το πρόγραμμα περιήγησης Cốc Cốc.

Το μη συμβατό λογισμικό δικτύωσης της Intel μπορεί να οδηγήσει σε βραδύτερη ροή και φόρτωση ιστότοπου λόγω προβλημάτων απόδοσης του Πρωτοκόλλου User Datagram (UDP) που προκαλούνται από την απόρριψη πακέτων UDP υπό ορισμένες συνθήκες.

Οι χρήστες του προγράμματος περιήγησης Cốc Cốc ενδέχεται επίσης να μην μπορούν να ανοίξουν ιστότοπους και να αντιμετωπίσουν άλλα ζητήματα ή σφάλματα σε ορισμένες επηρεαζόμενες συσκευές Windows 11.

Η Microsoft έχει εφαρμόσει ένα πρόσθετο κράτημα συμβατότητας σε συσκευές που εκτελούν πρόγραμμα περιήγησης Cốc Cốc για να αποτρέψει τις αναβαθμίσεις των Windows 11 που θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη.

Δείτε επίσης: Windοws 11: Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το airplane mode

Η Microsoft αυτή την στιγμή ερευνά και εργάζεται για την εξεύρεση λύσης για αυτά τα γνωστά ζητήματα με τα Windows 11, με μια ενημέρωση που θα τα αντιμετωπίζει και θα κυκλοφορήσει με την Τρίτη του Οκτωβρίου.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, η εταιρεία συνιστά να μην επιχειρήσετε την χειροκίνητη αναβάθμιση μέσω του κουμπιού Update now ή να χρησιμοποιήσετε το Media Creation Tool έως ότου είναι διαθέσιμη μια επιδιόρθωση.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS