ΑρχικήHow ToWindows 11: Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το airplane mode

Windows 11: Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το airplane mode

Η λειτουργία πτήσης (airplane mode) απενεργοποιεί όλες τις ασύρματες επικοινωνίες στον Windows 11 υπολογιστή σας, κάτι που είναι βολικό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με αεροπλάνο ή όταν θέλετε απλώς να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε.

Δείτε επίσης: Ο Firefox παρακάμπτει τις default browser ρυθμίσεις των Windows 11

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης στα Quick Settings

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της λειτουργίας πτήσης στα Windows 11 είναι μέσω του μενού Quick Settings. Για να το ανοίξετε, κάντε κλικ στα εικονίδια ήχου και Wi-Fi στην κάτω δεξιά γωνία της γραμμής εργασιών δίπλα στο ρολόι ή πατήστε Windows+a στο πληκτρολόγιό σας.

Όταν ανοίξει, κάντε κλικ στο κουμπί “Airplane Mode” για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης.

Windows 11

Εάν δεν βλέπετε το κουμπί Airplane Mode στο μενού Quick Settings, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι στο κάτω μέρος του μενού, επιλέξτε “Add” και, στη συνέχεια, επιλέξτε το από τη λίστα που εμφανίζεται.

Δείτε επίσης: Θα υποστηρίζουν τα Windows 11 εφαρμογές Android για το Xbox;

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης (Airplane Mode) στα Settings

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης από την εφαρμογή Settings των Windows. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τα Settings πατώντας Windows+i στο πληκτρολόγιό σας. Στα Settings, μεταβείτε στο “Network & Internet” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο switch δίπλα στο “Airplane Mode” για να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε.

Εάν κάνετε κλικ στο πλευρικό άκρο (βέλος) δίπλα στο switch, μπορείτε να ρυθμίσετε λεπτομερώς εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε μόνο το Wi-Fi ή το Bluetooth ή ακόμη και να ενεργοποιήσετε ξανά το Wi-Fi αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να αλλάξετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας;

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης χρησιμοποιώντας ένα φυσικό κουμπί

Σε πολλούς φορητούς υπολογιστές, ορισμένα tablet και ορισμένα desktop keyboards, ενδέχεται να βρείτε ένα ειδικό κουμπί, διακόπτη ή κλειδί που εναλλάσσει τη λειτουργία πτήσης. Μερικές φορές είναι ένα switch στο πλάι ενός φορητού υπολογιστή που μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει όλες τις ασύρματες λειτουργίες. Ή μερικές φορές είναι ένα κλειδί με ένα “i” ή έναν πύργο ραδιοφώνου και πολλά κύματα γύρω του, όπως συμβαίνει στον φορητό υπολογιστή Acer που απεικονίζεται παρακάτω.

Windows 11

Τελικά, θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της συσκευής σας για να βρείτε το σωστό κουμπί, αλλά λογικά θα πρέπει να αναζητήσετε ένα εικονίδιο που μοιάζει με ακτινοβολούμενα κύματα ή κάτι παρόμοιο. Καλή τύχη!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS