ΑρχικήUpdatesΟ Firefox παρακάμπτει τις default browser ρυθμίσεις των Windows 11

Ο Firefox παρακάμπτει τις default browser ρυθμίσεις των Windows 11

Η Mozilla έχει ρυθμίσει την προεπιλεγμένη διαδικασία ρυθμίσεων των Windows 11 που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τον Firefox το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης με ένα κλικ.

Firefox

Δείτε επίσης: Chrome, Firefox, Safari, Edge & Brave: Ποιες ρυθμίσεις να αλλάξετε για να ενισχύσετε το απόρρητο;

Στο παρελθόν, όταν μια εφαρμογή Windows ήθελε να γίνει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα, θα έκανε την αλλαγή τροποποιώντας το μητρώο.

Αφού ορισμένα προγράμματα άρχισαν να παραβιάζουν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προγράμματος χωρίς άδεια, η Microsoft πρόσθεσε περιορισμούς στα Windows 10 απαιτώντας από τους χρήστες να επιλέξουν συγκεκριμένα τα προεπιλεγμένα προγράμματα τους.

Ξεκινώντας από τα Windows 10, όταν μια εφαρμογή ήθελε να γίνει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα, ήταν απαραίτητο να εκκινήσει η οθόνη ρυθμίσεων προεπιλεγμένων εφαρμογών και να ζητηθεί από το χρήστη να επιλέξει την εφαρμογή που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει, όπως φαίνεται παρακάτω.

Firefox

Εάν ένα πρόγραμμα παραβιάσει τις καταχωρίσεις μητρώου χωρίς να χρησιμοποιήσει αυτό το interface, τα Windows 10 θα επαναφέρουν τις ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις των Windows και θα εκδώσουν μια προειδοποίηση.

Δείτε επίσης: Πώς να αντιγράψετε τα URL όλων των ανοιχτών καρτελών στον Firefox

Ως επί το πλείστον, αυτή η μέθοδος λειτουργεί πολύ καλά στα Windows 10 καθώς εμποδίζει τα προγράμματα να παραβιάσουν τις ρυθμίσεις και θέτουν στον χρήστη τον έλεγχο των προεπιλεγμένων προγραμμάτων τους.

Τα Windows 11 μετατρέπουν τα προεπιλεγμένα προγράμματα σε χάος

Δυστυχώς, όλα αυτά άλλαξαν με τα Windows 11 καθώς η Microsoft παρουσίασε ένα νέο και μπερδεμένο interface για τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εφαρμογών που απαιτούν πλέον να αλλάζετε χειροκίνητα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για κάθε πρωτόκολλο και τύπο αρχείου.

Για παράδειγμα, εάν επιθυμείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας, δεν είναι τόσο απλό όσο το να κάνετε κλικ στη ρύθμιση “Web browser” και να επιλέξετε το πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας.

Αντ ‘αυτού, πρέπει τώρα να αναζητήσετε κάθε επέκταση αρχείου (.html και .htm) και πρωτόκολλο (HTTP ή HTTPS) και να τα συσχετίσετε με χειροκίνητο τρόπο στο πρόγραμμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, όπως φαίνεται παρακάτω.

Αντί να κάνουν τους χρήστες τους να περνούν μέσα από μια σειρά ενοχλητικών ρυθμίσεων των Windows 11, η Mozilla έχει ρυθμίσει την προεπιλεγμένη διαδικασία ρυθμίσεων των Windows 11 που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τον Firefox το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης με ένα κλικ.

Δείτε επίσης: Mozilla: Δοκιμάζει στον Firefox το χαρακτηριστικό ασφαλείας Site Isolation

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Verge, ξεκινώντας από τον Firefox 91, όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στο κουμπί «Make Default», το πρόγραμμα περιήγησης θα γίνει αυτόματα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης χωρίς να ανοίξει την οθόνη ρυθμίσεων των Windows 10 ή των «Default apps» των Windows 11, όπως φαίνεται παρακάτω.

Firefox

Με αυτή τη νέα αλλαγή, ο Mozilla Firefox εξακολουθεί να αφήνει στους χρήστες τον έλεγχο του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησής τους, αλλά τους επιτρέπει αν επιλέξουν να μεταβούν στον Firefox να το κάνουν με πολύ πιο εύκολο τρόπο.

Καθώς ο Mozilla Firefox είναι ανοιχτού κώδικα, άλλοι προγραμματιστές προγράμματος περιήγησης μπορούν να αναλύσουν τις αλλαγές και να τις εφαρμόσουν στα προγράμματα περιήγησής τους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS