ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Η δοκιμή των πυραύλων SLS Moon καθυστερεί λόγω ανησυχιών για την...

NASA: Η δοκιμή των πυραύλων SLS Moon καθυστερεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια

Η NASA αποφάσισε να καθυστερήσει μια κρίσιμη δοκιμή του συστήματος διαστημικής εκτόξευσης επόμενης γενιάς. Την Κυριακή, η διαστημική υπηρεσία είχε σχεδιάσει να τροφοδοτήσει τον πύραυλο ως μέρος ενός «wet dress rehearsal» που είχε σχεδιαστεί για να επαναλάβει τη διαδικασία αντίστροφης μέτρησης εκτόξευσης, για την επερχόμενη αποστολή Artemis 1 Moon αργότερα φέτος. Λίγο μετά τις 12 μ.μ. ET, η NΑSA ανακοίνωσε ότι η δοκιμή δε θα γίνει τελικά, λόγω ενός προβλήματος με την κινητή πλατφόρμα εκτοξευτή του πυραύλου.

Δείτε επίσης: NASA: Το ελικόπτερο Ingenuity μετρά ήδη 23 πτήσεις στον Άρη

NASA

Προτού το προσωπικό της NASA αρχίσει να φορτώνει το διαστημικό σκάφος με 700.000 γαλόνια υγρού προωθητικού, ο οργανισμός διαπίστωσε ότι ένα σύστημα στον εκτοξευτή, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του πυραύλου, δε λειτουργούσε καλά αφού έχασε την ικανότητα να πιέζει την πλατφόρμα. «Οι ανεμιστήρες χρειάζονται για να παρέχουν θετική πίεση στις κλειστές περιοχές εντός του κινητού εκτοξευτή και να κρατούν μακριά τα επικίνδυνα αέρια», δήλωσε η NASA. «Οι τεχνικοί δεν μπορούν να προχωρήσουν με ασφάλεια στη φόρτωση των προωθητικών υγρών στο κεντρικό στάδιο του πυραύλου και στο προσωρινό στάδιο κρυογονικής πρόωσης χωρίς αυτή την ικανότητα».

Δείτε ακόμα: NASA: Έχουν ανακαλυφθεί περισσότεροι από 5.000 εξωπλανήτες

Το Artemis 1 είναι η πρώτη αποστολή στο φεγγάρι του προγράμματος Artemis της NASA, το οποίο στοχεύει να ξαναστείλει αστροναύτες στην επιφάνεια της σελήνης μέχρι το 2025 περίπου. Η αποστολή θα χρησιμοποιήσει τον πρώτο πύραυλο Space Launch System της NΑSA για να εκτοξεύσει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Orion γύρω από το φεγγάρι και να το γυρίσει πίσω στη Γη.

Δείτε επίσης: NASA: Νέα φωτογραφία από τα φεγγάρια του Δία, Ιώ και Ευρώπη!

Artemis 1 Moon

Η NASA θα μπορούσε να ξαναεπιχειρήσει τη δοκιμή ήδη από την επόμενη μέρα, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από αρκετούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας καυσίμου. Το πρακτορείο είπε ότι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα για να συζητήσει το σχέδιό του. Μια επιτυχημένη δοκιμή θα σήμαινε ένα σημαντικό ορόσημο για τη NASA. Έχει ξοδέψει μια δεκαετία και περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του Διαστημικού Συστήματος Εκτόξευσης και ο πύραυλος είναι το επίκεντρο πολλών σχεδίων της NASA για τη Σελήνη και όχι μόνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS