ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο: Δύο έφηβοι συνδέονται με την ομάδα hacking Lapsus$

Ηνωμένο Βασίλειο: Δύο έφηβοι συνδέονται με την ομάδα hacking Lapsus$

Δύο έφηβοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορούνται ότι σχετίζονται με τη συμμορία Lapsus$. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση αφού εμφανίστηκαν στο δικαστήριο του Highbury Corner Magistrates το πρωί της Παρασκευής.

Δείτε επίσης: Defence Academy Ηνωμένο Βασίλειο: Hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο

Lapsus$

Σύμφωνα με δήλωση του επιθεωρητή Michael O’Sullivan, της αστυνομίας της πόλης του Λονδίνου, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος κατηγορήθηκαν μετά από διεθνή έρευνα.

«Και οι δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί για τρεις κατηγορίες, μία μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστή με σκοπό να βλάψουν την αξιοπιστία των δεδομένων, μία κατηγορία απάτης με ψευδή παρουσίαση και μία κατηγορία μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστή με σκοπό να εμποδιστεί η πρόσβαση σε δεδομένα.» είπε ο O’Sullivan.

«Ο 16χρονος κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν υπολογιστή να εκτελέσει μια λειτουργία για την εξασφάλιση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ένα πρόγραμμα».

Αν και ο ντετέκτιβ της βρετανικής αστυνομίας δεν κατονόμασε τη συμμορία με την οποία σχετίζονται οι δύο έφηβοι, μια αναφορά του BBC τους συνέδεσε με την ομάδα Lapsus$ σήμερα και είπε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, «υπό ορισμένους όρους».

Δείτε ακόμα: Ηνωμένο Βασίλειο: Site του Υπουργείου Μεταφορών εμφάνιζε πορνογραφικό περιεχόμενο

Ωστόσο, οι συλλήψεις δεν έχουν ακόμη περιορίσει τις δραστηριότητες του καρτέλ, το οποίο επέστρεψε από τις «διακοπές» αυτή την εβδομάδα για να διαρρεύσει 70 GB δεδομένων που ανήκαν στον κολοσσό υπηρεσιών λογισμικού Globant στις 30 Μαρτίου. Η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο είπε ότι αυτή τη στιγμή «διενεργεί εξαντλητική έρευνα» και ότι «λαμβάνει αυστηρά μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων».

έφηβοι

Η ομάδα Lapsus$ βρίσκεται στο ραντάρ των διεθνών αρχών επιβολής του νόμου εδώ και λίγο καιρό, με επτά άτομα ηλικίας 16 έως 21 ετών να πιστεύεται ότι συνδέονται με τη συμμορία. Αυτά τα άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία του City του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Η συμμορία Lapsus$ ήταν στην επικαιρότητα πρόσφατα επειδή επιτέθηκε σε εταιρείες τεχνολογίας υψηλού προφίλ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Nvidia, Samsung, Okta και Ubisoft, με πολλές από αυτές να έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιες διαρροές δεδομένων.

Παρά τα τεράστια ονόματα που πρόσθεσαν στη λίστα των θυμάτων τους, τα περισσότερα μέλη του Lapsus$ πιστεύεται ότι είναι έφηβοι, που έχουν κυρίως σαν στόχο τους να γίνουν γνωστοί στη σκηνή του hacking και όχι τόσο το οικονομικό όφελος.

Δείτε επίσης: Η cryptocurrency υπηρεσία της PayPal διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το FBI εξετάζει επίσης τις παράνομες δραστηριότητες της ομάδας και αναζητά πληροφορίες σχετικά με τα μέλη της ομάδας Lapsus$ που εμπλέκονται στην παραβίαση δικτύων υπολογιστών που ανήκουν σε πολλές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές πόσα ενεργά μέλη έχει η συμμορία και τι ρόλο παίζει ο καθένας τους, πιστεύεται ότι έχουν θυγατρικές σε όλο τον κόσμο με βάση τις συνομιλίες στο Telegram που φαίνεται ότι μιλούν πολλές γλώσσες, όπως αγγλικά, ρωσικά, τουρκικά, γερμανικά και πορτογαλικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS