ΑρχικήinetΟι Τεξανοί μπορούν να μηνύσουν τα Social Media εάν ο λογαριασμός τους...

Οι Τεξανοί μπορούν να μηνύσουν τα Social Media εάν ο λογαριασμός τους αποκλειστεί

Οι Τεξανοί Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να δημοσιεύουν τις απόψεις τους στα Social Media, ακόμα κι όταν αυτές παραβιάζουν τις πολιτικές των πλατφορμών. Την Τετάρτη, οι συντηρητικοί πήραν μία νίκη στη συνεχιζόμενη μονομαχία με τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, που τους επιτρέπει να μηνύσουν τις πλατφόρμες που μπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους.

Δείτε επίσης: FFDroider malware: Κλέβει credentials και cookies και παραβιάζει social media accounts

Social Media

Πέρυσι, το Τέξας ψήφισε έναν νόμο που επέτρεπε στους θιγόμενους χρήστες να μηνύσουν εταιρείες όπως το Twitter και το Facebook για αναστολή των λογαριασμών τους ή αποκλεισμό του περιεχομένου τους, αποκαλώντας αυτούς τους ιστότοπους «κεντρικά δημόσια φόρουμ». Όμως, αφού κάποιες από αυτές τις πλατφόρμες αντέδρασαν, οι ομοσπονδιακοί δικαστές έθεσαν υπό έλεγχο τον νόμο του Τέξας τον Δεκέμβριο. Την Τετάρτη, οι δικαστές στις εφέσεις του 5ου περιφερειακού δικαστηρίου με συντηρητική άποψη άρουν την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου για το νόμο.

Ο H.B. 20 ή αλλιώς ο νόμος Freedom From Censorship Act, δίνει φαινομενικά στους χρήστες το δικαίωμα να μηνύσουν μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για κλείδωμα των λογαριασμών τους ή αποκλεισμό του δημοσιευμένου περιεχομένου τους, ακόμα κι αν αυτό το περιεχόμενο αψηφά τις πολιτικές της πλατφόρμας. Ο νόμος του Τέξας ισχύει για όλους τους χρήστες εντός του Τέξας, καθώς και για κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Τέξας. Ισχύει επίσης για κάθε χρήστη που «μοιράζεται ή λαμβάνει περιεχόμενο σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων σε αυτήν την κατάσταση», κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να ισχύει για ένα ευρύ φάσμα χρηστών.

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk σκέφτεται να φτιάξει τη δική του social media πλατφόρμα

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασαν στην αντεπίθεση όταν υπογράφηκε ο αρχικός νόμος και τον περασμένο Σεπτέμβριο οι εμπορικές ομάδες που υποστηρίζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Computer and Communications Industry Association και η NetChoice μήνυσαν επίσης, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος θα εμπόδιζε την ικανότητα των πλατφορμών να περιορίζουν τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση.

Τεξανοί

Ο H.B. 20 ορίζει οποιονδήποτε ιστότοπο ή εφαρμογή «που είναι ανοιχτή στο κοινό, επιτρέπει σε έναν χρήστη να δημιουργήσει λογαριασμό και επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με άλλους χρήστες με κύριο σκοπό τη δημοσίευση πληροφοριών, σχολίων, μηνυμάτων ή εικόνων», ως ένα από αυτά παραδείγματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ισχύουν βάσει του νόμου.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο σύμβουλος πολιτικής της NetChoice, Chris Marchese, δήλωσε ότι ο H.B. Το 20 είναι «συνταγματικά σάπιος από πάνω μέχρι κάτω» και ότι σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση.

Δείτε επίσης: Το social media app του Trump κυκλοφορεί στο App Store της Apple

Ομοίως σε ξεχωριστή δήλωση, ο πρόεδρος της CCIA Matthew Schruers είπε «Καμία επιλογή δεν είναι εκτός τραπεζιού. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι η ελεύθερη αγορά και όχι η κυβερνητική φήμη, θα αποφασίσει τι κάνουν και τι δεν διαδίδουν οι ψηφιακές υπηρεσίες».

Τα δικαστήρια σε εθνικό επίπεδο δεν έχουν συμφωνήσει σχετικά με το εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν στην πραγματικότητα δημόσια φόρουμ. Ένας παρόμοιος νόμος της Φλόριντα που επιτρέπει στους χρήστες να μηνύσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογεγραμμένος από τον άλλο διάσημο Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Αμερικής, Ron DeSantis, παρέμεινε υπό δικαστικό έλεγχο. Ένας δικαστής απέρριψε επίσης την αγωγή του Trump για τη συνεχιζόμενη απαγόρευσή του στο Twitter.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS