ΑρχικήinetΤο TikTok απαγορεύει περιεχόμενο που προωθεί διατροφικές διαταραχές

Το TikTok απαγορεύει περιεχόμενο που προωθεί διατροφικές διαταραχές

Το TikTok ενημερώνει τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητάς του και διαθέτει νέες δυνατότητες που η εταιρεία λέει ότι θα υποστηρίξουν την ευημερία των χρηστών του. Ορισμένες από τις αλλαγές έχουν στόχο την καταστολή περιεχομένου για το οποίο η εταιρεία έχει δεχθεί στο παρελθόν πυρά, συμπεριλαμβανομένων βίντεο που οι επικριτές λένε ότι εξυμνούν τις διατροφικές διαταραχές και τα επικίνδυνα viral challenges.

TikTok

Δείτε επίσης: Snapchat και Facebook λένε ότι το μέλλον των social media είναι το TikTok

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει να αφαιρεί βίντεο που προωθούν τις διαιτητικές συνήθειες, όπως η βραχυπρόθεσμη νηστεία και η υπερβολική άσκηση. Το περιεχόμενο που προωθεί τις διατροφικές διαταραχές είναι ήδη απαγορευμένο στην πλατφόρμα, αλλά οι ειδήσεις έχουν επανειλημμένα δείξει ότι οι χρήστες εκτίθενται σε βίντεο που παρουσιάζουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο τον Οκτώβριο, οι γερουσιαστές πίεσαν τους εκπροσώπους του TikTok για την περαιτέρω προστασία των νεαρών χρηστών.

«Πραγματοποιούμε αυτήν την αλλαγή, σε συνεννόηση με ειδικούς, ερευνητές και ειδικούς γιατρούς πάνω στις διατροφικές διαταραχές, καθώς καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν ανθυγιεινά πρότυπα διατροφής και συμπεριφοράς χωρίς να έχουν κάποια διαγνωσμένη διατροφική διαταραχή», αναφέρει η εταιρεία στη σημερινή ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα: Το TikTok ξεπερνά την Google ως ο πιο δημοφιλής διαδικτυακός προορισμός

Οι αλλαγές στην πολιτική προσθέτουν επίσης την απαγόρευση ιδεολογιών μίσους, απαγορεύοντας ρητά την ονομασία, την λανθασμένη φυλετική συμπεριφορά και τον μισογυνισμό, καθώς και περιεχόμενο που προωθεί τη θεραπεία αλλαγής φύλου.

διατροφικές διαταραχές

Οι επικριτές του TikTok έχουν επίσης επισημάνει επικίνδυνα challenges και φάρσες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα. Εκτός από την προσθήκη περισσότερων λεπτομερειών στην πολιτική διαδικτυακών προκλήσεων, το TikTok λέει ότι θα κυκλοφορήσει μια σειρά βίντεο με δημιουργούς, για να βοηθήσει τους θεατές να αξιολογήσουν το περιεχόμενο που συναντούν. Τα βίντεο θα εμφανίζονται στον κόμβο #SaferTogether στη σελίδα Discover, σύμφωνα με την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Stars του TikTok βγάζουν περισσότερα χρήματα από μεγαλοστελέχη εταιρειών

Πάνω από 91 εκατομμύρια βίντεο που αντιπροσωπεύουν περίπου το 1 τοις εκατό των βίντεο που ανέβηκαν, αφαιρέθηκαν λόγω παραβίασης περιεχομένου το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με μια έκθεση διαφάνειας του TikTok.

«Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπων για να εντοπίσουμε και να αφαιρέσουμε παραβιάσεις των Οδηγιών κοινότητας και θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε τα αυτοματοποιημένα συστήματα και τις ομάδες ασφαλείας μας για να τηρούν τις πολιτικές μας», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS