ΑρχικήinetΛονδίνο: Ο Elon Musk κλήθηκε να μιλήσει για τα σχέδιά του για...

Λονδίνο: Ο Elon Musk κλήθηκε να μιλήσει για τα σχέδιά του για το Twitter

Βουλευτές ζήτησαν από τον Elon Musk να παραστεί στο Λονδίνο και να δώσει στοιχεία στο Κοινοβούλιο σχετικά με τα σχέδιά του για το Twitter. Αυτή η πρόσκληση έρχεται λίγο μετά τη δήλωση του δισεκατομμυριούχου ότι οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιες μικρές χρεώσεις για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. Ο Julian Knight, πρόεδρος του Digital, Culture, Media and Sport Committee, κάλεσε τον κ. Elon Musk να εμφανιστεί και να μιλήσει ενώπιον των μελών του Κοινοβουλίου για το Twitter.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Πάνω από τους μισούς ακόλουθους στο Twitter είναι ψεύτικοι

 Elon Musk Twitter Julian Knight

Ο Knight είπε ότι ήθελε να ακούσει περισσότερα για τα σχέδια του Elon Musk σχετικά με την επαλήθευση της ταυτότητας των ανθρώπων στο Twitter. Επίσης, θέλει να ακούσει τις απόψεις του δισεκατομμυριούχου σχετικά με τις κριτικές που έχει λάβει για τα σχέδια ενίσχυσης της ελευθερίας του λόγου στην πλατφόρμα.

Προχθές, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι ο ιστότοπος θα χρησιμοποιείται πάντα δωρεάν από τους απλούς χρήστες, αλλά πρότεινε ότι οι επιχειρηματίες και οι κυβερνητικοί χρήστες μπορεί να αντιμετωπίζουν μια χρέωση.

Ο κ. Knight είπε: “Σε μια εποχή που οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν την προοπτική αυστηρότερων κανονισμών σε όλο τον κόσμο, επιθυμούμε να μάθουμε περισσότερα για το πώς ο κ. Musk θα φέρει μια ισορροπία ανάμεσα στη σαφή δέσμευσή του για ελευθερία του λόγου και στις νέες υποχρεώσεις για την προστασία των χρηστών του Twitter από κάτι που θα μπορούσε να τους βλάψει στο διαδίκτυο“.

Η εμφάνιση ενώπιον της επιτροπής θα δώσει στον κ. Elon Musk την ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το Twitter σε μεγαλύτερο βάθος και ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε“.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX συμφώνησε πρόσφατα να αγοράσει το Twitter την έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει αργότερα μέσα στο έτος.

Δείτε επίσης: Elon Musk: “Θα αγοράσω την Coca-Cola για να ξαναβάλω μέσα κοκαΐνη”

Ο Elon Musk είναι πολύ ενεργός στο Twitter εδώ και χρόνια, αλλά έχει επικρίνει την πλατφόρμα πρόσφατα, λέγοντας πως δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου. Τώρα, ως ιδιοκτήτης του Twitter έχει δεσμευτεί να περιορίσει τη λογοκρισία, αλλά και να καταστείλει τα spam bots και να επαληθεύει την ταυτότητα των χρηστών.

Στην επιστολή του προς τον κ. Musk, που εστάλη την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Knight έγραψε: “Η επιτροπή μου ενημερώθηκε για την προτεινόμενη εξαγορά του Twitter και μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις που προτείνετε. Ειδικότερα, η πρόθεσή σας να αναπτύξετε την επαλήθευση για όλους τους χρήστες σχετίζεται με τις εκκλήσεις μας προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέρος της προτεινόμενης νομοθεσίας, η οποία ελπίζουμε ότι θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού του ΗΒ στις ψηφιακές πλατφόρμες“.

Ο Knight είπε ακόμα: “Η έκθεσή μας για την παραπληροφόρηση του 2020 ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τα bots και τα αυτοματοποιημένα και spam accounts, ενώ η πρόσφατη έκθεσή μας σχετικά με το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου συζητούσε τρόπους εξισορρόπησης των πολιτικών ελευθεριών, όπως η ελευθερία της έκφρασης, με την ανάγκη αντιμετώπισης της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών. Επομένως, θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας προσκαλέσω να μιλήσετε ενώπιον της επιτροπής μας και να συζητήσετε τις προτάσεις σας σε μεγαλύτερο βάθος. Γνωρίζω ότι έχετε εκφράσει την επιθυμία σας να παραμείνουν οι επικριτές στο Twitter και αυτό μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία να απαντήσετε σε οποιαδήποτε κριτική δημόσια“.

Δείτε επίσης: Οι πύραυλοι της SpaceX επηρεάζουν αρνητικά απειλούμενα είδη ζώων

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Elon Musk θα δεχτεί να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να μιλήσει για τα σχέδια για το Twitter. Ο προηγούμενος πρόεδρος της Digital, Culture, Media and Sport Committee, Damian Collins, προσπάθησε επανειλημμένα να πείσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, να παραστεί και να δώσει στοιχεία για υποθέσεις της εταιρείας, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πηγή: news.sky.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS