ΑρχικήinetΓιατί η Tesla ακυρώνει τα μπόνους των εργαζομένων της;

Γιατί η Tesla ακυρώνει τα μπόνους των εργαζομένων της;

Η Tesla αποφάσισε να ακυρώσει μπόνους εργαζομένων που συνδέονται με τις τριμηνιαίες ποσοστώσεις παράδοσης. Όμως, η αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνει τους βασικούς μισθούς των υπαλλήλων πωλήσεων και παράδοσης για να αντισταθμίσει τα μπόνους που φεύγουν.

Δείτε επίσης: Ηλιακά πάνελ Tesla: Παραδώθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο

Tesla μπόνους εργαζομένων

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε συνολική μείωση των απολαβών για τους περισσότερους από αυτούς τους υπαλλήλους της Tesla.

Η Tesla χρησιμοποιεί περίφημα ένα διαφορετικό μοντέλο διανομής από τις περισσότερες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, κατέχοντας καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ αντί να βασίζεται σε αντιπροσωπείες τρίτων.

Αυτό σημαίνει ότι ελέγχει και τις αποδοχές των υπαλλήλων πωλήσεών της. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι η Tesla δεν χρησιμοποιεί προμήθειες, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία το έκανε στην πραγματικότητα για χρόνια.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν το 2019 όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk είπε ότι σχεδίαζαν να κλείσουν τα περισσότερα καταστήματα και να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων λιανικής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Tesla να μειώσει τις αποζημιώσεις των εργαζομένων λιανικής και να κλείσει ένα πρώτο κύμα καταστημάτων, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξε να ανατρέψει ορισμένες από αυτές τις αλλαγές και έκτοτε όχι μόνο κράτησε τα περισσότερα καταστήματα ανοιχτά, αλλά τώρα έχει επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της στο λιανικό εμπόριο.

Ενώ η ιδέα του κλεισίματος των καταστημάτων εξαφανίστηκε, η μείωση των αποζημιώσεων των εργαζομένων, ιδίως μέσω της κατάργησης του μοντέλου των προμηθειών, παρέμεινε.

Δείτε επίσης: Tesla Σαγκάη: Αναγκάζει τους υπαλλήλους να κοιμούνται στη δουλειά λόγω covid

Η Tesla εξακολουθούσε να προσφέρει μπόνους στο προσωπικό πωλήσεων και παράδοσης, αλλά βασιζόταν σε μεγαλύτερες ποσοστώσεις τριμηνιαίας παράδοσης στο κατάστημα και στην περιοχή. Εάν γίνονταν αυτές οι ποσοστώσεις, οι εργαζόμενοι έπαιρναν ένα μπόνους 25% στους μισθούς τους που εκδίδονταν σε μετρητά ή δικαιώματα αγοράς μετοχών σε ένα πρόγραμμα κατοχύρωσης.

Τώρα πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν στην Electrek ότι η Tesla ακυρώνει και αυτά τα μπόνους εργαζομένων.

Προκειμένου να αντισταθμίσει τα μπόνους που εξαφανίζονται, η Tesla αυξάνει τους βασικούς μισθούς των εργαζομένων στις πωλήσεις και τις παραδόσεις κατά 12,5%.

Το μοντέλο μπόνους ήταν αρκετά επιτυχημένο για την Tesla με ρεκόρ παράδοσης για επτά συνεχόμενα τρίμηνα. Ιστορικά, οι περισσότεροι υπάλληλοι της Tesla παίρνουν τα μπόνους τους κάθε τρίμηνο τα τελευταία δύο χρόνια, και ως εκ τούτου, θα είναι μια σημαντική μείωση των συνολικών απολαβών για αυτούς.

Αλλά θα αφαιρέσει το άγχος της επίτευξης των τριμηνιαίων ποσοστώσεων.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Tesla άρχισε να λέει στους υπαλλήλους να εστιάζουν λιγότερο στα κύματα παράδοσης στο τέλος του τριμήνου, τα οποία αποτελούν ιστορικά μεγάλο μέρος των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Tesla.

Δείτε επίσης: Lockdown Σαγκάη: Οι εργαζόμενοι της Tesla επιστρέφουν στο Giga Shanghai

Η παραγωγή σε νέα εργοστάσια στο Βερολίνο και το Όστιν αναμένεται να βελτιώσει τη ροή των οχημάτων σε όλα τα τρίμηνα και να μειώσει την ανάγκη να συμπιεστούν περισσότερες παραδόσεις προς το τέλος του τριμήνου, αλλά κυρίως ο αντίκτυπος θα γίνει αισθητός μόλις αυξηθεί η παραγωγή σε αυτές τις εγκαταστάσεις, που αναμένεται να συμβεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS