Περισσότεροι από τους μισούς ακόλουθους του Elon Musk στο Twitter φαίνεται ότι είναι ψεύτικοι, σύμφωνα με ένα διαδικτυακό εργαλείο ελέγχου.
Δείτε επίσης: Elon Musk – Twitter: Σκοπεύει να περικόψει θέσεις εργασίας;
Όπως έδειξα στοιχεία από το SparkToro, περίπου το 53,3 τοις εκατό των ακολούθων του κ. Musk είναι «ψεύτικοι ακόλουθοι», που σημαίνει ότι είτε είναι λογαριασμοί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, είτε bots, είτε δεν είναι πλέον ενεργοί.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιδιώκει τον τελευταίο καιρό να εξαγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία έχει δεσμευτεί να απαλλάξει από spam bots και λογαριασμούς απάτης.
5 βασικές συμβουλές ασφαλείας για τους gamers
NASA: Θέλει να στείλει αστροναύτες στον Άρη έως το 2035
Γιατί αναβάλλεται η εκτόξευση του Europa Clipper;
«Εάν η προσφορά μας στο Twitter πετύχει, θα νικήσουμε τα spam bots ή θα πεθάνουμε προσπαθώντας», έγραψε στο Twitter στις 21 Απριλίου.
Το Twitter ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε αποδεχτεί μια προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξαγορές στην ιστορία, με τη συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.
Ο κ. Musk έχει σχεδόν 90 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter, καθιστώντας τον λογαριασμό του τον όγδοο πιο δημοφιλή στην πλατφόρμα.
Δείτε ακόμα: Elon Musk: “Θα αγοράσω την Coca-Cola για να ξαναβάλω μέσα κοκαΐνη”
Ωστόσο, ακόμη και για λογαριασμούς με παρόμοιο αριθμό followers, ο κ. Musk έχει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ψεύτικων οπαδών, σύμφωνα με την υπηρεσία ελέγχου.
«Αυτός ο έλεγχος αναλύει ένα δείγμα 2.000 τυχαίων λογαριασμών από τους πιο πρόσφατους 100.000 λογαριασμούς που ακολουθούν το elonmusk και στη συνέχεια εξετάζει 25+ παράγοντες που συσχετίζονται με λογαριασμούς spam/bot/ χαμηλής ποιότητας», εξήγησε η SparkToro.
Ως νέος ιδιοκτήτης του Twitter, είπε επίσης ότι θα «ελέγχει την ταυτότητα όλων των πραγματικών ανθρώπων» στο πλαίσιο της καταστολής της μη αυθεντικής δραστηριότητας.
Ο ίδιος ο Musk, έχει συχνά στοχευτεί από απατεώνες τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι δημοσιεύουν απαντήσεις του, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσουν τους οπαδούς του για να τους στείλουν bitcoin.
Μια κοινή τακτική των απατεώνων είναι να υποδύονται τον δισεκατομμυριούχο με παρόμοιους λογαριασμούς, οι οποίοι στη συνέχεια κρατούν «δωρεές κρυπτογράφησης» που απαιτούν από τα θύματα να στείλουν bitcoin (BTC) ή Ethereum (ETH) προκειμένου να λάβουν φαινομενικά το διπλάσιο ποσό σε αντάλλαγμα.
Δείτε επίσης: Ο Elon Musk αγοράζει τελικά το Twitter – Τι λέει ο Jack Dorsey;
Ο κ. Musk περιέγραψε τους απατεώνες ως το «μοναδικό πιο ενοχλητικό πρόβλημα στο Twitter» και όταν ανακοίνωσε την προσφορά εξαγοράς του τον περασμένο μήνα, είπε ότι ήθελε να κάνει το Twitter «καλύτερο από ποτέ βελτιώνοντας το προϊόν με νέα χαρακτηριστικά και κάνοντας τον αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα για αύξηση της εμπιστοσύνης.»