ΑρχικήsecurityEA: Παραβιάστηκαν 50 high-profile λογαριασμοί FIFA 22

EA: Παραβιάστηκαν 50 high-profile λογαριασμοί FIFA 22

Η Electronic Arts (EA) δημοσίευσε μια επίσημη απάντηση σε πολυάριθμες αναφορές σχετικά με χακαρισμένους high-profile λογαριασμούς FIFA 22, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα και αποδίδοντάς το σε παράγοντες phishing.

FIFA 22

Δείτε επίσης: Pwn2Own Austin 2021: Παραβιάστηκαν συσκευές Sonos, HP & Canon

Όπως εξηγεί η ειδοποίηση, οι χάκερ χρησιμοποίησαν το social engineering ενάντια στην ομάδα εμπειρίας πελατών της EA για να παρακάμψουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να πάρουν πάνω από 50 λογαριασμούς.

Το FIFA 22 είναι ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι προσομοίωσης ποδοσφαίρου που διαθέτει λειτουργία πολλών παικτών όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναγωνίζονται σε πραγματικό χρόνο, να ανταλλάσσουν αντικείμενα στο παιχνίδι κ.λπ.

Η εταιρεία υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την πρόσβαση των νόμιμων κατόχων στους παραβιασμένους λογαριασμούς και ανακοίνωσε και κάποια μέτρα για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο από το να συμβεί ξανά στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Η Visible παραδέχτηκε ότι κάποιοι λογαριασμοί πελατών παραβιάστηκαν

FIFA 22

High-profile λογαριασμοί παραβιάστηκαν

Οι λογαριασμοί που στοχοποιήθηκαν από τους παράγοντες phishing περιλαμβάνουν αυτούς πραγματικών ποδοσφαιριστών όπως ο Valentin Rosier, επαγγελματίες streamers και in-game currency traders.

Αυτοί οι λογαριασμοί υψηλού προφίλ έχουν επενδύσει σημαντικά χρηματικά ποσά στο παιχνίδι και το χρησιμοποιούν ως πηγή εσόδων από την παρουσία τους σε αυτόν τον εικονικό χώρο.

Δείτε επίσης: Ιαπωνικές κυβερνητικές υπηρεσίες παραβιάστηκαν μέσω hack στη Fujitsu

Ορισμένοι από τους κατόχους λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί επισημαίνουν την πιθανότητα το προσωπικό της EA να έχει δώσει τα προσωπικά τους δεδομένα στους χάκερ, κάτι που θα παραβίαζε τον GDPR, επιβάλλοντας πρόστιμα έως και 4% του ετήσιου τζίρου της EA.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν ανακοινωθεί έρευνες για την προστασία δεδομένων και η έρευνα της EA για το περιστατικό εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, επομένως το εύρος της επίπτωσης δεν έχει ακόμη καθοριστεί με βεβαιότητα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS