ΑρχικήsecurityΧάκερ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla

Χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla

Οι ιδιοκτήτες περισσότερων από 25 αυτοκινήτων Tesla σε 13 χώρες σε όλο τον κόσμο μπορεί να εκπλαγούν όταν μάθουν ότι τα οχήματά τους έχουν παραβιαστεί από απόσταση από έναν ερευνητή ασφαλείας στη Γερμανία, ο οποίος λέει ότι ανακάλυψε ένα ελάττωμα λογισμικού στα συστήματα του πρωτοπόρου EV.

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε περίπου 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα το 2021

Tesla

Ο David Colombo, ένας 19χρονος που αυτοαποκαλείται ειδικός τεχνολογίας πληροφοριών, έγραψε στο Twitter την Τρίτη ότι το ελάττωμα του λογισμικού του επιτρέπει να ξεκλειδώνει τις πόρτες και τα παράθυρα, να ξεκινά τα αυτοκίνητα χωρίς να έχει το κλειδί και να απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας τους.

Ο Colombo ισχυρίστηκε ότι μπορεί να δει αν υπάρχει οδηγός στο αυτοκίνητο, να ανάψει τα στερεοφωνικά συστήματα ήχου των οχημάτων και να αναβοσβήνει τους προβολείς τους.

Δείτε επίσης: Η Tesla ανακαλεί σχεδόν μισό εκατ. αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας

Ο έφηβος δεν αποκάλυψε τις ακριβείς λεπτομέρειες της ευπάθειας του λογισμικού, αλλά είπε ότι δεν ήταν εντός του λογισμικού ή της υποδομής της Tesla και πρόσθεσε ότι παγκοσμίως μόνο ένας μικρός αριθμός ιδιοκτητών Tesla επηρεάστηκε.

Tesla

Ένα μήνυμα προς τον Colombo στο Twitter που ζητούσε κάποιο σχόλιο δεν απαντήθηκε αμέσως. Η Τesla δεν απάντησε αμέσως σε ένα email που ζητούσε σχόλιο. Σύμφωνα με μια διαδικτυακή αναφορά, η Tesla με έδρα τις ΗΠΑ διαθέτει μια πλατφόρμα αποκάλυψης ευπάθειας, όπου οι ερευνητές ασφαλείας μπορούν να καταχωρήσουν τα δικά τους οχήματα για δοκιμές, τις οποίες η Tesla μπορεί να προεγκρίνει.

Δείτε επίσης: Η Tesla το 2022 θα διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα

Η εταιρεία πληρώνει έως και 15.000 $ για μια ευπάθεια που πληροί τις προϋποθέσεις. Ο Colombo αργότερα έγραψε στο Twitter ότι βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα ασφαλείας της Tesla, η οποία ερευνά το θέμα και θα επικοινωνήσει μαζί του για τυχόν ενημερώσεις.

Πηγή πληροφοριών: irishtimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS