ΑρχικήsecurityPwn2Own Austin 2021: Παραβιάστηκαν συσκευές Sonos, HP & Canon

Pwn2Own Austin 2021: Παραβιάστηκαν συσκευές Sonos, HP & Canon

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Pwn2Own Austin 2021, οι διαγωνιζόμενοι κέρδισαν 362.500 $ αφού εκμεταλλεύτηκαν άγνωστα ελαττώματα ασφαλείας για να χακάρουν εκτυπωτές, routers, συσκευές NAS και ηχεία από τις Canon, HP, Western Digital, Cisco, Sonos, TP-Link και NETGEAR.

Στο Pwn2Own Austin, οι ερευνητές ασφαλείας θα στοχεύσουν κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτές, routers, συνδεδεμένο στο δίκτυο storage, έξυπνα ηχεία, τηλεοράσεις, εξωτερικό χώρο αποθήκευσης και άλλες συσκευές, όλα ενημερωμένα και στο προεπιλεγμένο τους configuration.

Δείτε επίσης: Αγωγή εναντίον της Canon επειδή απενεργοποιεί τη σάρωση όταν τελειώνει το μελάνι του εκτυπωτή

Pwn2Own Austin 2021 Sonos, HP & Canon
Pwn2Own Austin 2021: Παραβιάστηκαν συσκευές Sonos, HP & Canon

Η μόνη εξαίρεση είναι η συσκευή 3TB My Cloud Home Personal Cloud NAS της Western Digital, καθώς εξακολουθεί να εκτελεί μια έκδοση λογισμικού beta.

Οι ερευνητές μπορούν να κερδίσουν τις υψηλότερες ανταμοιβές στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων, όπου μπορούν να λάβουν χρηματικά έπαθλα έως και 150.000 $, με μπόνους 50.000 $ εάν τα browser exploits iPhone ή Pixel εκτελεστούν με προνόμια σε επίπεδο kernel, φέρνοντας το μέγιστο βραβείο για μία μόνο πρόκληση σε συνολικά 200.000 $.

Η εκδήλωση του Pwn2Own Austin με επίκεντρο τον καταναλωτή επεκτάθηκε σε τέσσερις ημέρες αφού 22 διαφορετικοί διαγωνιζόμενοι εγγράφηκαν για 58 συνολικά entries. Το πλήρες πρόγραμμα του διαγωνισμού μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δείτε επίσης: Εκατομμύρια PCs HP OMEN επηρεάζονται από μια σοβαρή ευπάθεια

Οι ομάδες DEVCORE και THEORI ήταν αυτές που κέρδισαν τις υψηλότερες ανταμοιβές κατά την πρώτη ημέρα του Pwn2Own στο Ώστιν.

Οι Orange Tsai (@orange_8361), Angelboy (@scwuaptx) και Meh Chang (@mehqq_) της DEVCORE κέρδισαν συνολικά 100.000 $ αφού χάκαραν το Sonos One Speaker και τους εκτυπωτές Canon ImageCLASS MF644Cdw και HP Color LaserJet23 Pro MFPw.

Η ομάδα THEORI (@theori_io) κέρδισε άλλα 80.000 $ μετά από χάκαρισμα των συσκευών My Cloud Pro Series PR4100 και 3TB My Cloud Home Personal Cloud NAS της Western Digital.

Το Samsung Galaxy S21 ήταν η μόνη συσκευή που γλίτωσε αφού ο Ken Gannon (@yogehi) της F-Secure Labs δεν μπόρεσε να κάνει το κατόρθωμα του να λειτουργήσει εντός του καθορισμένου χρόνου.

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκε το νέο tablet 11 ιντσών της HP

Το πλήρες πρόγραμμα για την πρώτη μέρα του Pwn2Own Austin 2021 και τα αποτελέσματα μετά από κάθε πρόκληση παρατίθενται εδώ.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS