ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΛιανικό εμπόριο και πανδημία: Ευρύτερη αποδοχή των ρομπότ

Λιανικό εμπόριο και πανδημία: Ευρύτερη αποδοχή των ρομπότ

Μια νέα έρευνα δείχνει την ευρεία αποδοχή των ρομπότ στο λιανικό εμπόριο.

ρομπότ

Μία από τις εντυπωσιακές τάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν η ευρύτερη αποδοχή των τεχνολογιών αυτοματισμού. Ειδικότερα, το λιανικό εμπόριο έχει επιταχύνει την ανάπτυξη του αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένης της ρομποτικής.

Δείτε επίσης: Μελέτη της Apple: Το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει τον COVID-19;

Μια νέα έρευνα της RetailWire και της Brain Corp, μιας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης (AI) που δημιουργεί βασική τεχνολογία στη ρομποτική, συμπεριλαμβανομένων των ρομπότ καθαρισμού, υποστηρίζει το συμπέρασμα ότι ο COVID-19 έχει επιταχύνει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση του αυτοματισμού. Οι πωλήσεις των ρομπότ που χρησιμοποιούνται για εργασίες όπως ο καθαρισμός δαπέδων και η σάρωση των ραφιών, τόσο σε καταστήματα όσο και σε αποθήκες έχουν εκτοξευθεί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνονται σε ένα report που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο με τίτλο, “Robots in Retail: Examining the Autonomous Opportunity.”

Δείτε επίσης: COVID-19: Πού καταλήγουν οι μάσκες που φοράμε;

Μεταξύ των κορυφαίων αποτελεσμάτων, το 64% των εμπόρων λιανικής πώλησης πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια σαφής, εκτελέσιμη και προϋπολογισμένη στρατηγική αυτοματοποίησης ρομποτικής το 2021, συμπεριλαμβανομένου του 77% των μεγάλων λιανοπωλητών. Αυτό είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι τα ρομπότ στο λιανικό εμπόριο μέχρι στιγμής δεν είχαν τραβήξει την προσοχή των retailers. Τώρα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα λένε ότι θα συμμετάσχουν σε ένα in-store project ρομποτικής μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Ένας από τους σημαντικής παράγοντες της υιοθέτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν η υπερβολική εστίαση στην καθαριότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα (72%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν προβλέπουν μεγάλη αλλαγή στις προσδοκίες των καταναλωτών για καθαριότητα στο κατάστημα, ακόμη και μετά την ευρεία διανομή των εμβολίων. Σχετικά με τον ίδιο αριθμό μεγάλων λιανοπωλητών, το 73%, αναφέρουν ότι η σημασία της χρήσης των ρομπότ σε αποθήκες ή κέντρα διανομής έχει αυξηθεί λόγω παραγόντων που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δείτε επίσης: AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Η ανάγκη διατήρησης ασφαλών και καθαρών συνθηκών συνέπεσε με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του “retail automation” για πληροφορίες που βασίζονται σε δεδομένα.

Η ρομποτική τεχνολογία στο λιανικό εμπόριο κερδίζει συνεχώς έδαφος, αλλά η RetailWire είπε ότι βρήκε τις νέες τάσεις επιτάχυνσης υιοθέτησης που εκφράστηκαν στην έρευνα “καταπληκτικές” αλλά λίγο ουτοπικές.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS