ΑρχικήsecurityΗ αλυσίδα The Works κλείνει καταστήματα μετά από κυβερνοεπίθεση

Η αλυσίδα The Works κλείνει καταστήματα μετά από κυβερνοεπίθεση

Η βρετανική αλυσίδα The Works, ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να κλείσει πολλά καταστήματά της  λόγω ζητημάτων που προκλήθηκαν από ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας που αφορούσε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα υπολογιστών της.

Δείτε επίσης: ΕΛΤΑ Κυβερνοεπίθεση Έρευνα: Τούρκοι χάκερς οι δράστες;

The Works

Η εταιρεία διαθέτει 530 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, τα οποία προσφέρουν βιβλία, παιχνίδια, χαρτικά, υλικά τέχνης και χειροτεχνίας και έχει ετήσια έσοδα περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του συμβάντος, αλλά φαίνεται ότι διέκοψε τις παραδόσεις, επέκτεινε τους χρόνους εκπλήρωσης των παραγγελιών στο διαδίκτυο και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμών.

Έκτοτε η Works άλλαξε σε νέους επεξεργαστές πληρωμών με πιστωτική και χρεωστική κάρτα τρίτου μέρους, για να αντιμετωπίσει αυτό το τελευταίο πρόβλημα, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι πλέον ασφαλές.

«Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να ψωνίζουν με ασφάλεια στο The Works, τόσο σε (φυσικά) καταστήματα όσο και διαδικτυακά», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Όλα τα δεδομένα πληρωμής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών υφίστανται ασφαλή επεξεργασία εκτός των συστημάτων του Ομίλου, μέσω διαπιστευμένων δικτύων τρίτων και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κίνδυνος ακατάλληλης πρόσβασης σε αυτά τα δεδομένα.»

Δείτε ακόμα: ΕΛΤΑ κυβερνοεπίθεση: Στόχος η κρυπτογράφηση κρίσιμων συστημάτων

Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι οι εισβολείς του δικτύου δεν φαίνεται να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα πληρωμών πελατών με βάση τις αρχικές έρευνες για την επίθεση.

κυβερνοεπίθεση

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη το σενάριο παραβίασης των πληροφοριών πελατών, επομένως για το περιστατικό έχει ειδοποιηθεί και το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών.

Η Works έχει λάβει ορισμένα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης, όπως την απενεργοποίηση κάθε εσωτερικής και εξωτερικής πρόσβασης σε συστήματα πληροφορικής και τη διαβίβαση των επικοινωνιών email σε εξωτερικούς παρόχους.

Η εταιρεία έχει επίσης διορίσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να διερευνήσει τον αντίκτυπο του συμβάντος και να βοηθήσει στην ανάκαμψη.

Τον Δεκέμβριο του 2021, μια κυβερνοεπίθεση εναντίον των συστημάτων πληροφορικής ενός διανομέα SPAR στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε παρόμοιο αποτέλεσμα, αναγκάζοντας 330 καταστήματα στη χώρα να κλείσουν ή να στραφούν σε πληρωμές μόνο με μετρητά.

Δείτε επίσης: Η ρωσική εταιρεία παραγωγής κρέατος Miratorg υπέστη κυβερνοεπίθεση

Τα συστήματα επεξεργασίας πληρωμών με κάρτα φαίνεται να είναι το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται από αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις, κυρίως λόγω του ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη The Works, η συνεχιζόμενη κατάσταση είναι «απίθανο να έχει ουσιώδη δυσμενή επίπτωση στις προβλέψεις ή στην οικονομική της θέση». Δηλαδή, η αναστάτωση των επιχειρήσεων θα είναι ελάχιστη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS