ΑρχικήsecurityΑυστραλία: Ο πρωθυπουργός θέλει οι πλατφόρμες να ξεσκεπάζουν τα troll

Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός θέλει οι πλατφόρμες να ξεσκεπάζουν τα troll

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison, εισάγει νέους νόμους περί δυσφήμισης που θα αναγκάσουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες να αποκαλύπτουν την ταυτότητα των troll, διαφορετικά θα πληρώσουν το τίμημα της δυσφήμισης. Όπως εξηγεί το ABC News Australia, οι νόμοι θα καθιστούσαν υπεύθυνες τις κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το Facebook ή το Twitter, για δυσφημιστικά σχόλια κατά των χρηστών.

troll

Δείτε επίσης: Ransomware ομάδες: Πώς χρησιμοποιούν πλατφόρμες συνεργασίας για τις «επιχειρήσεις» τους;

Οι πλατφόρμες θα πρέπει επίσης να δημιουργήσουν ένα σύστημα καταγγελιών, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι εάν αισθάνονται ότι είναι θύματα δυσφήμισης. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, το άτομο που δημοσίευσε το δυνητικά δυσφημιστικό περιεχόμενο θα κληθεί να το αφαιρέσει. Ωστόσο, εάν αρνηθεί ή εάν το θύμα ενδιαφέρεται να κινηθεί νομικά, η πλατφόρμα μπορεί στη συνέχεια να ζητήσει νόμιμα την άδεια να αποκαλύψει τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Και αν η πλατφόρμα δεν μπορεί να λάβει τη συγκατάθεση, οι νόμοι θα εισάγουν μια «εντολή αποκάλυψης πληροφοριών τελικού χρήστη», δίνοντας στους τεχνολογικούς γίγαντες τη δυνατότητα να αποκαλύπτουν την ταυτότητα ενός χρήστη χωρίς άδεια. Εάν οι πλατφόρμες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το troll για οποιονδήποτε λόγο ή εάν οι πλατφόρμες αρνηθούν κατηγορηματικά η εταιρεία θα πληρώσει η ίδια για τα δυσφημιστικά σχόλια του troll. Δεδομένου ότι ο νόμος είναι συγκεκριμένα για την Αυστραλία, φαίνεται ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν θα χρειαστεί να εντοπίζουν troll που βρίσκονται σε άλλες χώρες.

Δείτε ακόμα: Το Facebook έκλεισε «troll farm» της κυβέρνησης της Νικαράγουας

«Ο διαδικτυακός κόσμος δεν πρέπει να είναι μια άγρια ​​δύση όπου τα bots, οι μεγαλομανείς και τα troll κυκλοφορούν ανώνυμα και μπορούν να βλάψουν άλλους ανθρώπους», είπε ο Morrison κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί στον πραγματικό κόσμο και δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να συμβαίνει στον ψηφιακό κόσμο.»

πλατφόρμες

Όπως σημειώνεται από το ABC News Australia, ένα προσχέδιο της νομοθεσίας «anti-troll» αναμένεται αυτή την εβδομάδα και πιθανότατα δεν θα φτάσει στη Βουλή μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Παραμένει ακόμη ασαφές ποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες θα κληθούν να συλλέξουν και να αποκαλύψουν οι πλατφόρμες. Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο σοβαρή θα πρέπει να είναι η περίπτωση της δυσφήμισης για να δικαιολογήσει την αποκάλυψη της ταυτότητας κάποιου. Ένας χαλαρός ορισμός της δυσφήμισης θα μπορούσε να θέσει σοβαρές απειλές για την ιδιωτική ζωή.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Οι social media εταιρείες θα λαμβάνουν άδεια από γονείς για συλλογή δεδομένων παιδιών;

Η προτεινόμενη νομοθεσία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αναθεώρησης των νόμων της Αυστραλίας για τη δυσφήμιση. Τον Σεπτέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε ότι οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι θεωρούνται «εκδότες» δυσφημιστικών σχολίων που γίνονται από το κοινό στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι για αυτά. Αυτό έχει προκαλέσει πρακτορεία όπως το CNN να εμποδίσουν τους Αυστραλούς να έχουν πρόσβαση στη σελίδα τους στο Facebook εντελώς.

Ωστόσο, η απόφαση ενδέχεται να έχει επιπτώσεις για άτομα που διαχειρίζονται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η απόφαση υπονοεί ότι μπορούν επίσης να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν δυσφημιστικά σχόλια που αφήνονται στις σελίδες τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS