ΑρχικήinetΟ Elon Musk θα επιτρέψει στον Donald Trump να γυρίσει στο Twitter

Ο Elon Musk θα επιτρέψει στον Donald Trump να γυρίσει στο Twitter

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε την Τρίτη ότι θα επέτρεπε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να επιστρέψει στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της αγοράς της πλατφόρμας. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο δισεκατομμυριούχος θα αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης αλλά η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αναμένεται να εγκριθεί στο τέλος του έτους.

Musk Twitter

Ο Musk είπε χθες σε ένα event ότι η μόνιμη απομάκρυνση του Trump από το Twitter ήταν “ηθικά κακή” και “ανόητη“. Η πλατφόρμα, όπως και άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ανέστειλαν τους λογαριασμούς του Trump τον Ιανουάριο του 2021 μετά τη βίαιη εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό να απαγορεύσουμε στον Donald Trump να χρησιμοποιεί το Twitter“, είπε ο Elon Musk στο Future of the Car event μέσω βίντεο.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk φοβάται για τη ζωή του μετά από ρωσικές απειλές

Νομίζω ότι ήταν λάθος, γιατί αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και τελικά δεν είχε ως αποτέλεσμα ο Donald Trump να μην έχει φωνή“, είπε, επικαλούμενος την νέα τεχνολογική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο πρώην πρόεδρος, την Truth Social.

Θα ανακαλούσα τη μόνιμη απαγόρευση“, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την αγορά του Twitter, ο Elon Musk είχε πει προηγουμένως ότι στόχος του είναι να επιτρέψει και να προάγει την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τους νόμους κάθε χώρας. Αυτό μπορεί να σημαίνει, ωστόσο, ότι οι κανόνες κατά της παρενόχλησης ή των εικόνων μίσους καταργούνται ή δεν επιβάλλονται, κάτι που θα μπορούσε να απομακρύνει ορισμένους χρήστες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter την εποχή που απομακρύνθηκε ο Trump, ο Jack Dorsey, είχε υπερασπιστεί την απαγόρευση για λόγους ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Λονδίνο: Ο Elon Musk κλήθηκε να μιλήσει για τα σχέδιά του για το Twitter

Από τη μεριά του, ο Donald Trump είχε πει τον περασμένο μήνα ότι δεν θα επέστρεφε στο Twitter ακόμα κι αν του επιτρεπόταν να το κάνει, λέγοντας στο Fox News ότι ήταν αφοσιωμένος στη δική του πλατφόρμα, την Truth Social. Θα αλλάξει άραγε γνώμη, αν ο Musk επιτρέψει όντως την επιστροφή του;

Άνθρωποι που υποστηρίζουν την ύπαρξη μέτρων και ελέγχων στα social media, ώστε να αποκλείονται η παρενόχληση και η ρητορική μίσους, είπαν ότι ανησυχούν για τις αποφάσεις του Musk και για το τι άλλο θα επιτρέψει να γίνεται στο Twitter.

Δεν θα είναι μόνο ο Trump που θα επιστρέψει με τον Musk“, δήλωσε ο Angelo Carusone, πρόεδρος του Media Matters for America.

Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι, από τον Alex Jones μέχρι τον Roger Stone μέχρι τους ενεργούς λευκούς εθνικιστές, που θα αποκαταστήσουν επίσης τους λογαριασμούς τους“.

Πριν και κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Trump ήταν φανατικός χρήστης του Twitter. Η πλατφόρμα ήταν το βασικό κανάλι επικοινωνίας του με τους υποστηρικτές του αλλά και τους αντιπάλους και τα μέσα ενημέρωσης.

Musk Donald Trump Twitter

Τα ιδιαίτερα tweets του είχαν προκαλέσει αντιδράσεις αρκετές φορές. Για παράδειγμα, το 2018, ο Trump χρησιμοποίησε το Twitter για να χλευάσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.

Αυτό προκάλεσε μια συζήτηση σχετικά με το εάν ο Trump είχε παραβιάσει τους κανόνες του Twitter και μέρες αργότερα, τα στελέχη της πλατφόρμας άλλαξαν τους όρους υπηρεσίας τους για να επιτρέψουν στους παγκόσμιους ηγέτες να παραβιάσουν τους κανόνες χωρίς να χάσουν τους λογαριασμούς τους.

Αλλά μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021, τα πράγματα άλλαξαν.

Το Twitter, αλλά και άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook και το YouTube, αποφάσισαν να απομακρύνουν τον πρώην πρόεδρο.

Δείτε επίσης: Η Meta κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία στην Κένυα

Ο Elon Musk όμως θεωρεί ότι ο Trump θα μπορούσε να επιστρέψει στο Twitter, καθώς ο δισεκατομμυριούχος δεν συμφωνεί με τα μόνιμα bans. Ο CEO της Tesla είπε ότι είχε μιλήσει με τον Dorsey για τις μόνιμες απαγορεύσεις και υποστήριξε ότι κατά τη γνώμη του υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο Twitter ως υπηρεσία.

Νομίζω ότι οι μόνιμες απαγορεύσεις υπονομεύουν θεμελιωδώς την εμπιστοσύνη στο Twitter ως μια town square όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του“. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει στην πλατφόρμα.Εάν λέγεται κάτι που είναι παράνομο ή καταστροφικό για τον κόσμο, τότε ίσως να υπάρξει ένα timeout, μια προσωρινή αναστολή ή θα μπορούσε το συγκεκριμένο tweet να διαγραφεί ή να γίνει αόρατο“, είπε.

Πηγή: www.nbcnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS