ΑρχικήsecurityΧάκερ ζητούν 500 BTC από την Tether - η εταιρεία λέει ότι...

Χάκερ ζητούν 500 BTC από την Tether – η εταιρεία λέει ότι δεν θα πληρώσει

Η Tether αποκάλυψε ότι δέχτηκε μια επίθεση ransomware κατά την οποία οι χάκερ της ζήτησαν ως λύτρα 500 Bitcoin (24 εκατομμύρια δολάρια).

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η εταιρεία blockchain και cryptocurrency δήλωσε στο Twitter ότι της ζητήθηκαν λύτρα, λέγοντας ότι αν αυτά τα έγγραφα διαρρεύσουν θα “βλάψουν το οικοσύστημα Bitcoin”.

Η Tether είπε ότι η προθεσμία πληρωμής είναι η 1η Μαρτίου (δηλαδή σήμερα), αλλά πρόσθεσε λέγοντας “Δεν πρόκειται να πληρώσουμε τους χάκερ.”

Tether

“Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ένα βασικό σύστημα εκβιασμών όπως αυτά που απευθύνονται σε άλλες εταιρείες cryptocurrency ή άτομα που θέλουν να υπονομεύσουν την εταιρεία Tether και την κοινότητα cryptocurrency στο σύνολό της”, λέει η Τether. “Είτε έτσι είτε αλλιώς, όσοι προσπαθούν να βλάψουν την Tether γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι.”

Η εταιρεία χρησιμοποίησε επίσης το ίδιο thread για να ισχυριστεί ότι έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και φέρονται να δείχνουν μια αμφίβολη επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων της Τether, της Deltec Bank & Trust, και άλλων μερών, είναι “πλαστά”.

Τα screenshot που δεν έχουν επαληθευτεί φαίνεται να σχετίζονται με την Deltec με έδρα τις Μπαχάμες, η οποία έχει τραπεζική σχέση με την Tether και μια συζήτηση σχετικά με την υποστήριξη περιουσιακών στοιχείων. H Tether λέει ότι τα έγγραφα είναι “ψεύτικα”.

Σε ξεχωριστό tweet, η Tether και η Bitfinex CTO Paolo Ardoino ανέφεραν ότι ο κύριος στόχος αυτών των φερόμενων διαρροών “είναι να δυσφημίσει το #bitcoin και όλα τα #crypto.”

«Ενώ πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ λυπηρή προσπάθεια δυσφήμισης, την παίρνουμε στα σοβαρά», σχολίασε η Tether. “Αναφέραμε τις πλαστές επικοινωνίες και τη σχετική απαίτηση λύτρων στην επιβολή του νόμου. Όπως πάντα, θα υποστηρίξουμε πλήρως την επιβολή του νόμου σε μια έρευνα αυτού του συστήματος εκβιασμών.”

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS