ΑρχικήinetΗ Ινδονησία επιβάλλει νέο κανονισμό Διαδικτύου: Steam και PayPal αποκλείστηκαν

Η Ινδονησία επιβάλλει νέο κανονισμό Διαδικτύου: Steam και PayPal αποκλείστηκαν

Η Ινδονησία μπλοκάρει το Steam, το PayPal και άλλες υπηρεσίες εξαιτίας της χαμένης προθεσμίας στον νέο κανονισμό!

Δείτε επίσης: Η μέση τιμή των iPhone 14 και Apple Watches φαίνεται ότι πρόκειται να αυξηθεί

Η Ινδονησία επιβάλλει νέο κανονισμό Διαδικτύου: Steam και PayPal αποκλείστηκαν

Το Υπουργείο Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Ινδονησίας, Kominfo, αποκλείει τώρα την πρόσβαση σε παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και περιεχομένου που δεν είχαν εγγραφεί στη νέα πλατφόρμα αδειοδότησης της χώρας έως τις 27 Ιουλίου 2022, καθώς η χώρα αρχίζει να περιορίζει την πρόσβαση σε παρόχους και υπηρεσίες διαδικτυακού περιεχομένου.

Οι πρώτοι αποκλεισμοί ξεκίνησαν την Παρασκευή, μια ημέρα πριν από την προθεσμία της 26ης Ιουνίου, και σύμφωνα με το org NetBlocks για την παρακολούθηση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, ορισμένοι από τους παρόχους υπηρεσιών είναι οι Yahoo, Steam και PayPal.

Δείτε επίσης: BlackCat ransomware: Ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε στην Creos Luxembourg

Άλλες ινδονησιακές πηγές αναφέρουν επίσης ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Battlenet, τα Epic Games και άλλες πύλες παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια παίκτες στη χώρα.

Τα blocks φαίνεται να προκύπτουν από μια συντονισμένη δράση μεταξύ της Kominfo και όλων των μεγάλων ISP (internet service providers) στη χώρα. Ωστόσο, ορισμένες μικρότερες εξακολουθούν να ξεφεύγουν από τους νέους κανονισμούς.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές χρηστών, τα VPN μπορούν να παρακάμψουν τα επιβεβλημένα block προς το παρόν, αλλά όταν τα χρησιμοποιούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών ή πύλες τυχερών παιχνιδιών, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με την ταχύτητα του δικτύου και τις αναντιστοιχίες δακτυλικών αποτυπωμάτων λογαριασμού.

Λόγω των αποκλεισμών, πολλοί χρήστες του PayPal στην Ινδονησία έχουν αποκλειστεί από τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να ξεμπλοκάρει προσωρινά τις πλατφόρμες πληρωμών αυτή την εβδομάδα για να επιτρέψει τις αναλήψεις των χρημάτων.

steam paypal

Νέος κανονισμός για το Διαδίκτυο

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που εισήχθη από το υπουργείο πληροφορικής της Ινδονησίας πέρυσι παρουσιάστηκε ως σύστημα ελέγχου περιεχομένου που λέγεται ότι εισήχθη για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και την πρόληψη της διάδοσης ψευδών ειδήσεων.

Ο κανονισμός διατάσσει την υποχρεωτική εγγραφή όλων των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου σε μια νέα πλατφόρμα αδειοδότησης που τους επιτρέπει να λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Όσοι δεν εγγραφούν θεωρούνται παράνομες οντότητες και θα αποκλειστούν από το ινδονησιακό διαδίκτυο.

Ο νόμος απαιτεί από όλες τις εγγεγραμμένες οντότητες να ορίσουν έναν τοπικό αντιπρόσωπο και γραφείο που ανταποκρίνεται σε αιτήματα λογοκρισίας και απεριόριστες απαιτήσεις αποκάλυψης πληροφοριών από το κράτος.

Δείτε επίσης: Η Nichelle Nichols του Star Trek έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών

Οποιεσδήποτε πληροφορίες δημοσιεύονται σε πλατφόρμες εγγεγραμμένων παρόχων υπηρεσιών υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο, όπως και κάθε πληροφορία σχετικά με λογαριασμούς χρηστών, επικοινωνία σε αυτούς τους ιστότοπους και όλες τις άλλες μορφές ανταλλαγής δεδομένων.

Εάν η κυβέρνηση ζητήσει την επείγουσα αφαίρεση υλικού που θεωρείται επιβλαβές για την εθνική ασφάλεια και το κοινό, ο πάροχος υπηρεσιών πρέπει να απαντήσει στο αίτημα εντός τεσσάρων ωρών. Για μη επείγοντα αιτήματα λογοκρισίας, δίνεται στους παρόχους προθεσμία έως και 24 ώρες για να απαντήσουν.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, περίπου 200 ξένοι και 8.000 εγχώριοι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών είχαν εγγραφεί, συμπεριλαμβανομένων των Google, Meta, TikTok, Instagram και Spotify, οι οποίοι δεν θα ήθελαν να εκδιωχθούν από έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό 270 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο νέος νόμος πέρασε παρά τις πολυάριθμες φωνές που εκφράστηκαν από δημοσιογραφικούς συνασπισμούς και υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου στην Ινδονησία, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κυβερνητικής λογοκρισίας και για περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS