Το TikTok βοήθησε τους χρήστες να ανακαλύψουν τόσο τωρινούς όσο και προηγούμενους μουσικούς καλλιτέχνες και τώρα μπορεί να λανσάρει τη δική του υπηρεσία music streaming.
Δείτε επίσης: Η TikTok περικόπτει θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο
Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok με έδρα την Κίνα γίνεται δημοφιλής στον τομέα της ενσωματώνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους μέρα με τη μέρα. Τόσο πολύ που οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι το TikTok κατατάσσεται μεταξύ των πιο χρησιμοποιούμενων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ συμβαίνει αυτό, το TikTok κάνει κινήσεις για να εισβάλλει και σε άλλους τομείς.
Η μητρική ByteDance έχει καταθέσει αίτηση εμπορικού σήματος στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ για το “TikTok Music”, ανέφερε το Insider. Η υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να “αγοράζουν, να παίζουν, να μοιράζονται, να κατεβάζουν μουσική, τραγούδια, άλμπουμ, στίχους… live stream audio και βίντεο… να επεξεργάζονται και να ανεβάζουν φωτογραφίες ως εξώφυλλο λιστών αναπαραγωγής. [και] να σχολιάζουν μουσική, τραγούδια και άλμπουμ“.
Δείτε επίσης: Kylie Jenner και Kim Kardashian για Instagram: Μην αντιγράφετε το TikTok!
Η ByteDance έχει ήδη μια εφαρμογή music streaming που ονομάζεται Resso, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο στην Ινδία, τη Βραζιλία και την Ινδονησία. Αυτή η εφαρμογή διαθέτει ορισμένες από τις λειτουργίες που αναφέρονται στην κατάθεση εμπορικού σήματος, όπως λίστες αναπαραγωγής, κοινή χρήση τραγουδιών και αλληλεπίδραση με την κοινότητα.
Δείτε επίσης: Το TikTok αποκτά αυτόματους υπότιτλους και διευρυμένη λειτουργία μετάφρασης
Η αίτηση για εμπορικό σήμα υποβλήθηκε αρχικά στην Αυστραλία και στη συνέχεια κατατέθηκε στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου. Δεν είναι σαφές εάν σκοπεύει να βασίσει μια τέτοια υπηρεσία στο Resso, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι θα χρησιμοποιήσει πραγματικά το εμπορικό σήμα πριν υποβάλει αίτηση για αυτό στις ΗΠΑ — επομένως δεν είναι απλώς ένα placeholder. Η εταιρεία περιέγραψε επίσης ότι θα μπορούσατε “να μεταδώσετε ζωντανά προγράμματα διαδραστικών μέσων ήχου και βίντεο στον τομέα της ψυχαγωγίας, της μόδας, του αθλητισμού και της επικαιρότητας“, όπως άλλες πιθανές περιπτώσεις χρήσης.
Πηγή πληροφοριών: engadget.com