ΑρχικήsecurityΗ κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς για κλιμάκωση των επιθέσεων phishing...

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς για κλιμάκωση των επιθέσεων phishing μέσω SMS

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) προειδοποίησε τους Αμερικανούς για ένα αυξανόμενο κύμα επιθέσεων phishing μέσω SMS (Short Message Service) που επιχειρούν να κλέψουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα χρήματά τους.

Δείτε επίσης: Διαφημίσεις Facebook ωθούν adware Android με 7 εκατομμύρια εγκαταστάσεις στο Google Play

Τέτοιες επιθέσεις είναι επίσης γνωστές ως smishing ή robotexts (όπως τις αποκαλεί η FCC) και οι απατεώνες πίσω από αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσουν διάφορα θέλγητρα για να σας ξεγελάσουν ώστε να παραδώσετε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Τα ψευδή αλλά πιστευτά δολώματα που αναφέρθηκαν από Αμερικανούς καταναλωτές στην FCC περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για απλήρωτους λογαριασμούς, ζητήματα παράδοσης πακέτων, προβλήματα τραπεζικού λογαριασμού ή ενέργειες επιβολής του νόμου.

Μερικά από τα πιο δόλια και πειστικά θέλγητρα που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις text message phishing είναι σύνδεσμοι που ανακατευθύνουν τους στόχους σε σελίδες προορισμού που υποδύονται ιστότοπους τραπεζών και τους ζητούν να επαληθεύσουν μια αγορά ή να ξεκλειδώσουν παγωμένες πιστωτικές κάρτες.

Δείτε επίσης: Ευρώπη: Δίκτυο 11.000 ψεύτικων επενδυτικών sites στοχεύει χρήστες

Τα text μηνύματα phishing μπορούν να πλαστογραφηθούν για να φαίνεται ότι τα στέλνει κάποιος που είναι πιο πιθανό να εμπιστευτείτε.

Ενώ ορισμένοι εισβολείς θα επιχειρήσουν να κλέψουν στοιχεία πληρωμής, άλλοι δεν είναι τόσο επιλεκτικοί και θα χαρούν να κλέψουν οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία μπορούν να πάρουν στα χέρια τους, να χρησιμοποιήσουν σε επόμενες απάτες ή να τα πουλήσουν σε άλλους κακόβουλους παράγοντες.

phishing SMS

Για την άμυνα έναντι επιθέσεων SMS phishing, η FCC συνιστά τη λήψη των ακόλουθων μέτρων:

  • Μην απαντάτε σε μηνύματα από άγνωστους αριθμούς ή άλλα που φαίνονται ύποπτα.
  • Ποτέ μην κοινοποιείτε ευαίσθητες προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες μέσω μηνυμάτων.
  • Να είστε σε επιφυλακή για ορθογραφικά λάθη.
  • Σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε link σε ένα text message. Εάν ένας φίλος σας στείλει ένα μήνυμα με ένα ύποπτο link που φαίνεται ότι δεν έχει χαρακτήρα, καλέστε τον για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάστηκε.
  • Εάν μια επιχείρηση σας στείλει ένα μήνυμα που δεν περιμένατε, αναζητήστε τον αριθμό της στο διαδίκτυο και καλέστε την.
  • Να θυμάστε ότι οι κρατικές υπηρεσίες σχεδόν ποτέ δεν ξεκινούν επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή γραπτού μηνύματος.

Δείτε επίσης: Μήνυση σε Meta και νοσοκομεία των ΗΠΑ για χρήση δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης για τη στόχευση διαφημίσεων

«Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης μέσω μηνυμάτων, αναφέρετέ το αμέσως στην τοπική σας υπηρεσία επιβολής του νόμου και ενημερώστε τον πάροχο ασύρματων υπηρεσιών και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπου έχετε λογαριασμούς», πρόσθεσε η FCC.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS