ΑρχικήinetAmazon: Θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης πακέτων στις ΗΠΑ μέχρι τις...

Amazon: Θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης πακέτων στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2022;

Ο Dave Clark, CEO του τμήματος worldwide consumer business της Amazon, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να γίνει η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης πακέτων (package delivery) στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2022, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της UPS και FedEx.

Δείτε επίσης: UK: Από τον Ιανουάριο η Amazon θα σταματήσει να δέχεται κάρτες Visa

Amazon υπηρεσία παράδοσης πακέτων

Αναμένουμε ότι θα είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους μεταφορείς στον κόσμο μέχρι το τέλος αυτού του έτους“, είπε ο Clark σε συνέντευξή του. “Νομίζω ότι θα είμαστε πιθανώς η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης πακέτων στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους, αν όχι στις αρχές του ’22“.

Η Amazon έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια να αναπτύσσει τις logistics και fulfillment επιχειρήσεις της, μετά το φιάσκο του 2013, όταν οι πελάτες της άργησαν να παραλάβουν τα πακέτα τους, που περιείχαν πράγματα που είχαν παραγγείλει για τα Χριστούγεννα.

Η εταιρεία θέλει να μπει πιο δυναμικά στο χώρο του delivery, ώστε να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο τα πακέτα των αγοραστών φτάνουν στην πόρτα τους. Η Amazon επιβλέπει τώρα χιλιάδες εταιρείες delivery, που παραδίδουν πακέτα αποκλειστικά για την Amazon, καθώς και ένα εσωτερικό δίκτυο αεροπλάνων, φορτηγών και πλοίων. Έχει επίσης γεμίσει τη χώρα με αποθήκες και air hubs.

Δείτε επίσης: Η Amazon λανσάρει μια αποκλειστική εφαρμογή Prime Video για Mac

Οι αναλυτές και οι επενδυτές έχουν προβλέψει εδώ και καιρό ότι αυτά τα εργαλεία και οι ενέργειες θα επιτρέψουν στην Amazon να ανταγωνιστεί μια μέρα μεγάλες εταιρείες παράδοσης πακέτων όπως η UPS, η FedEx και η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Amazon delivery

Οι δραστηριότητες μεταφοράς προϊόντων της εταιρείας αναπτύσσονται γρήγορα. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Amazon παραδίδει μόνη της το μεγαλύτερο μέρος των πακέτων της.

Οι εσωτερικές εργασίες που σχετίζονται με την παράδοση πακέτων λειτουργούν ως ένα σημαντικό πλεονέκτημα κατά τη φετινή εορταστική περίοδο, η οποία δοκιμάζεται λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, της παγκόσμιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού και των ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Δείτε επίσης: Omicron Cryptocurrency: Αύξηση 716% λόγω του κοινού ονόματος με τη νέα παραλλαγή COVID-19

Ο Clark είναι πολύ αισιόδοξος σχετικά με τις δυνατότητες της Amazon.

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη“, είπε ο Clark. “Χτίζουμε την υποδομή logistics και την τεχνολογική πλατφόρμα που τη συντονίζει, εδώ και δύο δεκαετίες“.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS