ΑρχικήinetUK: Από τον Ιανουάριο η Amazon θα σταματήσει να δέχεται κάρτες Visa

UK: Από τον Ιανουάριο η Amazon θα σταματήσει να δέχεται κάρτες Visa

Η Amazon από τον Ιανουάριο θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa για πληρωμές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το κόστος της διεκπεραίωσης των πληρωμών στις κάρτες έκανε ακριβή την υποστήριξή τους, είπε η Amazon.

Δείτε επίσης: Η Amazon λανσάρει μια αποκλειστική εφαρμογή Prime Video για Mac

Θα συνεχίσει να δέχεται πληρωμές με χρεωστικές κάρτες Visa, καθώς και άλλες πιστωτικές κάρτες από άλλες εταιρείες, όπως η Mastercard και η American Express.

Οι νέοι κανόνες θα ξεκινήσουν από τις 19 Ιανουαρίου, αναφερόταν σε ένα email που στάλθηκε προς τους πελάτες.

Η Amazon είπε ότι με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις τα τέλη διεκπεραίωσης πληρωμών θα έπρεπε να μειώνονται και παραπονέθηκε ότι στην πραγματικότητα αυξάνονταν.

«Το κόστος αποδοχής πληρωμών με κάρτα εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες τιμές για τους πελάτες», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Δείτε επίσης: Amazon: Θα φιλοξενεί απόρρητο υλικό κατασκοπείας της GCHQ

«Αυτά τα κόστη θα πρέπει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά αντίθετα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά ή ακόμη και αυξάνονται.»

«Ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου υψηλού κόστους πληρωμών της Visa, λυπούμαστε που η Amazon.co.uk δεν θα δέχεται πλέον πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 19 Ιανουαρίου 2022.»

«Με το ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο πληρωμών σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για να προσθέτουμε και να προωθούμε ταχύτερες, φθηνότερες και πιο περιεκτικές επιλογές πληρωμής στα καταστήματά μας σε όλο τον κόσμο».

Amazon Visa

Δείτε επίσης: Η Amazon θα εξοπλίσει τα νοσοκομεία με την Alexa! Γιατί;

Ένας εκπρόσωπος της Visa είπε ότι η εταιρεία έχει απογοητευτεί και ελπίζει να επιλύσει την κατάσταση πριν φτάσουμε στον Ιανουάριο του 2022.

«Αυτή τη χρονική περίοδο και κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου οι αγοραστές του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες Visa στο Amazon UK», ανέφερε η εταιρεία.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η Amazon αναγκάζεται να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών. Όταν οι επιλογές του καταναλωτή είναι περιορισμένες, πραγματικά δεν κερδίζει κανείς.»

«Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Amazon και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση, ώστε οι κάτοχοι των καρτών μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τις προτιμώμενες πιστωτικές κάρτες Visa στο Amazon UK χωρίς τους περιορισμούς που θα επιβληθούν από την Amazon τον Ιανουάριο του 2022» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Visa.

Πηγή πληροφοριών:

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS