ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗΠΑ: Ford, Argo και Walmart φέρνουν το delivery με ρομπότ σε τρεις...

ΗΠΑ: Ford, Argo και Walmart φέρνουν το delivery με ρομπότ σε τρεις πόλεις

Η Ford και η Walmart συνεργάζονται για να ξεκινήσουν μια υπηρεσία παράδοσης με ρομπότ σε τρεις πόλεις των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας αυτόνομα δοκιμαστικά οχήματα εξοπλισμένα με αισθητήρες και λογισμικό που αναπτύχθηκε από την Argo AI. Οι πελάτες που ζουν στο Μαϊάμι, το Austin και την Ουάσινγκτον, οι οποίοι παραγγέλνουν αντικείμενα από την Walmart στο διαδίκτυο και ζουν σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ενδέχεται να πληρούν τις προϋποθέσεις για την παράδοση των αντικειμένων τους από ένα όχημα Ford/Argo.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla σχεδιάζει ανθρωποειδές ρομπότ

Ford Walmart

Δείτε επίσης: Θέλετε να κάνετε μανικιούρ; Θα κυκλοφορήσουν ρομπότ που θα το κάνουν

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν «δοκιμές ολοκλήρωσης» για την υπηρεσία delivery μέσα στην χρονιά, με σχέδια επέκτασης των γεωγραφικών περιοχών με την πάροδο του χρόνου. Η αυτόνομη παράδοση θεωρείται μια δυνητικά επικερδής αγορά, με τις αγορές ειδών παντοπωλείου στο διαδίκτυο να πενταπλασιάζονται την επόμενη δεκαετία και οι Αμερικανοί καταναλωτές να ξοδεύουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε είδη τροφίμων στο σπίτι έως το 2025, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση.

Η Ford πειραματίζεται με το delivery με ρομπότ εδώ και πολλά χρόνια. Το 2018, ανακοίνωσε έναν πιλότο παράδοσης ειδών παντοπωλείου με Walmart και Postmates. Η αυτοκινητοβιομηχανία βοήθησε επίσης την Domino να παραδώσει πίτσες χρησιμοποιώντας τα αυτόνομα οχήματά της.

Υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια για να επιλυθούν. Τα οχήματα θα απαιτούν ανθρώπινες οθόνες, τόσο πίσω από το τιμόνι όσο και από απομακρυσμένα κέντρα διοίκησης, οπότε η οποιαδήποτε πιθανή εξοικονόμηση θέσεων εργασίας βρίσκεται πολύ μακριά μας. Οι πελάτες θα πρέπει να πάρουν τις παραγγελίες τους από τα οχήματα, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε ηλικιωμένους και ανάπηρους πελάτες, καθώς και σε άτομα που ζουν σε πολυκατοικίες και έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν τις παραγγελίες τους στην πόρτα τους.

Δείτε επίσης: Η Ιαπωνία στέλνει ένα ρομπότ σε σχήμα μπάλα στη Σελήνη

Το delivery είναι μόνο μία πτυχή του σχεδίου της Ford να εμπορευματοποιήσει αυτόνομα οχήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συνεργάζεται με τη Lyft για την ανάπτυξη των ρομποτοταξί στις ίδιες τρεις πόλεις πριν από το τέλος του έτους.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS