ΑρχικήsecurityΡωσία: Κατηγορεί 8 μέλη συμμορίας ύποπτα για το ransomware REvil

Ρωσία: Κατηγορεί 8 μέλη συμμορίας ύποπτα για το ransomware REvil

Οκτώ μέλη της επιχείρησης ransomware REvil, τέθηκαν υπό κράτηση από Ρώσους αξιωματικούς και αντιμετωπίζουν επί του παρόντος ποινικές διώξεις για την παράνομη δραστηριότητά τους.

ransomware REvil

Δείτε επίσης: FBI: Κατέσχεσε 2,3 εκατομμύρια από θυγατρικές ransomware των REvil, Gandcrab

Την Παρασκευή, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας (FSB) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, ανακοίνωσε επιδρομές σε σπίτια 14 ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στη ransomware REvil.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, αφού οι αρχές των ΗΠΑ ανέφεραν τον αρχηγό της ομάδας και ζήτησαν να ληφθούν μέτρα κατά των εγκληματιών του κυβερνοχώρου που διαμένουν στη Ρωσία.

Δείτε ακόμα: Ρωσία: Το internet watchdog μπλοκάρει άλλα έξι VPN

Τα ονόματα των υπόπτων ήταν άγνωστα μέχρι πρότινος, με το Δικαστήριο Tverskoi της Μόσχας να ανακοινώνει οκτώ από αυτά μετά τη σύλληψή τους:

Muromsky Roman

Bessonov Andrey

Golovachuk Mikhail A.

Zayets Artem N.

Khansvyarov Ruslan A.

Korotayev Dmitry V.

Puzyrevsky D.D.

Malozemov Alexei V.

Οι ύποπτοι έχουν φυλακιστεί για δύο μήνες ως προληπτικό μέτρο και όλοι τους ερευνώνται για παράνομη κυκλοφορία μέσων πληρωμής, όπως πλαστές πιστωτικές κάρτες και άλλα παρόμοια έγγραφα.

Ρωσία

Εξαιτίας αυτού, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου σε ορισμένα φόρουμ hacking πιστεύουν ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν για εμπορία και χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Ο Yelisey Boguslavskiy, επικεφαλής της έρευνας στην πρόληψη απειλών της AdvIntel, λέει ότι τα άτομα που συνελήφθησαν ήταν πιθανώς χαμηλά στην ιεραρχία και όχι ο πυρήνας της επιχείρησης REvil, που αναπτύσσει το κακόβουλο λογισμικό και διατηρεί τη λειτουργία ransomware-as-a-service (RaaS).

Δείτε επίσης: REvil ransomware: “Κλείνει” ξανά μετά από παραβίαση των Tor sites

Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με το Μέρος 2 του Άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρει το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS, το οποίο επισύρει ποινή από πέντε έως οκτώ χρόνια φυλάκισης.

Η συμμορία είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο δημοφιλή περιστατικά ransomware, όπως η επίθεση στην JBS, που την ανάγκασε να πληρώσει λύτρα 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS