ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Meituan θέλει μέχρι το 2022 τα γεύματα της να παραδίδονται με...

Η Meituan θέλει μέχρι το 2022 τα γεύματα της να παραδίδονται με drones

Η Meituan στοχεύει να είναι η πρώτη εταιρεία στο νότιο τεχνολογικό κόμβο της Κίνας και συγκεκριμένα στην πόλη στο Shenzhen που θα παραδίδει παραγγελίες σε πελάτες χρησιμοποιώντας drones, μετά την έναρξη μιας δοκιμαστικής λειτουργίας στην εμπορική περιοχή της πόλης.

Δείτε επίσης: DJI διαρροή: Δείτε το ακυκλοφόρητο drone Mavic 3 Cine από κάθε οπτική

drones

Η αίτηση της Meituan για την εισαγωγή μιας υπηρεσίας παράδοσης drone, που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται υπό εξέταση από τις αεροπορικές αρχές, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Mao Yinian, επικεφαλής της μονάδας παράδοσης drone της εταιρείας. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως ένα έως δύο χρόνια και η εταιρεία αναμένει να λάβει το πράσινο φως το 2022, είπε ο Mao.

Η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο συνεργάζεται στενά και με άλλες αρμόδιες αρχές για να συμμορφωθεί με διάφορους κανόνες και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας, που διαχειρίζεται ζητήματα ασφάλειας και του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής, που επιβλέπει το hardware και τις τηλεπικοινωνίες, είπε ο Mao.

Δείτε επίσης: Η Walmart παραδίδει αγαθά με drone σε περιοχή του Αρκάνσας

Η πόλη Shenzhen, που επιλέχθηκε από το Πεκίνο για να πρωτοστατήσει στη μεταρρύθμιση της χώρας στις αεροπορικές πολιτικές χαμηλού υψομέτρου, είναι πιθανό να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα εμπορευματοποιήσει τη χρήση drones σε επιχειρήσεις logistics, σύμφωνα με τον Mao.

drones

Η Meituan ξεκίνησε μια δοκιμαστική λειτουργία την Παρασκευή για να χρησιμοποιήσει drones για την παράδοση γευμάτων σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων γύρω από το Shenzhen Longgang Galaxy Coco Park, ένα εμπορικό και συγκρότημα γραφείων στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Ακολούθησε επτά παρόμοιες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικημένες περιοχές σε όλη την πόλη νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Οι χρήστες που θέλουν να λάβουν το φαγητό τους από drone μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους σε κατάλληλους εμπόρους μέσω της εφαρμογής Meituan. Ένας αναβάτης πήγαινε το γεύμα από το εστιατόριο σε ένα drone, που ήταν παρκαρισμένο στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου Coco Park. Στη συνέχεια, το drone θα πετούσε σε ένα “M-port” – ένα περίπτερο που λειτουργεί ως σημείο προσγείωσης – όπου οι άνθρωποι μπορούν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους εισάγοντας έναν κωδικό πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Drones: Μάθετε τα πάντα προτού πιλοτάρετε το gadget του μέλλοντος!

Η Meituan, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών παράδοσης τροφίμων της Κίνας με μερίδιο 68,5 τοις εκατό της αγοράς το 2020, δεν είναι η μόνη κινεζική εταιρεία τεχνολογίας που παρακολουθεί την αγορά παράδοσης drones.

Πηγή πληροφοριών: scmp.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS