ΑρχικήUpdatesiOS 16: Η Apple ανακοίνωσε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

iOS 16: Η Apple ανακοίνωσε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έκανε μια παρουσίαση του iOS 16, της επόμενης σημαντικής ενημέρωσης για το iPhone, ενημερώνοντας τον κόσμο για τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες.

iOS 16 Apple

Ας δούμε αναλυτικά τι φέρνει η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος:

Lock Screen, Notifications και Focus

Το iOS 16 φέρνει μια ολοκαίνουργια, πλήρως προσαρμόσιμη οθόνη κλειδώματος (lock screen) που επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων type styles και χρωμάτων, έτσι ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να προσθέσει τη δική του πινελιά στην εμφάνιση της οθόνης. Η νέα οθόνη κλειδώματος περιλαμβάνει μια σειρά από widgets και σύμφωνα με την Apple υπάρχουν εκατομμύρια πιθανοί συνδυασμοί σχεδιασμού. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν πολλές οθόνες κλειδώματος που εναλλάσσονται μεταξύ τους εύκολα.

Δείτε επίσης: Apple: Τι είδους εφαρμογές αποκλείσαμε από το App Store μας πέρυσι

Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται τώρα από το κάτω μέρος της οθόνης και μπορούν εύκολα να κρυφτούν, αν οι χρήστες θέλουν να βλέπουν “καθαρή” την οθόνη κλειδώματός τους. Επίσης, τα Live Activities διευκολύνουν την παρακολούθηση των γεγονότων σε πραγματικό χρόνο απευθείας από την οθόνη κλειδώματος (π.χ. αναπαραγωγή μουσικής).

Τέλος, το iOS 16 φέρνει βελτιώσεις και στο Focus mode επιτρέποντας πλέον στους χρήστες να συνδέουν τα Focus modes σε μια συγκεκριμένη προσαρμοσμένη οθόνη κλειδώματος. Επίσης, τα Focus filters επιτρέπουν στους χρήστες να φιλτράρουν περιεχόμενο που αποσπά την προσοχή μέσα σε εφαρμογές, όπως ομάδες καρτελών στο Safari, events στο Calendar ή συνομιλίες στο Messages.

Messages

Το iOS 16 φέρνει μια ενδιαφέρουσα λειτουργία στα Messages. Οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται και να διαγράφουν απεσταλμένα μηνύματα, ενώ είναι δυνατή και η επισήμανση μηνυμάτων ως μη αναγνωσμένων. Επιπλέον, τα SharePlay sessions μπορούν να ενεργοποιηθούν απευθείας από την εφαρμογή Messages, ενώ ένα νέο Shared With You API επιτρέπει στους developers να ενσωματώνουν shared experiences απευθείας στις εφαρμογές τους.

Apple Pay and Wallet App

Στο iOS 16, το Wallet app επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται κλειδιά μέσω μηνύματος. Υπάρχει, επίσης, το Apple Pay Later, μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για αγορές σε τέσσερις δόσεις σε διάστημα έξι εβδομάδων με μηδενικό τόκο και χωρίς τέλη. Το Apple Pay Later είναι διαθέσιμο με κάθε αγορά Apple Pay.

Τέλος, υπάρχει το Apple Pay‌ Order Tracking που διευκολύνει τους χρήστες να παρακολουθούν τις αγορές από πωλητές όπως το Shopify και να λαμβάνουν αποδείξεις.

Υπαγόρευση, Siri και Live Text

Το iOS 16 προσφέρει μια νέα εμπειρία υπαγόρευσης που κρατά το πληκτρολόγιο ανοιχτό κατά την ομιλία. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν συνδυασμό ομιλίας και πληκτρολόγησης σε πραγματικό χρόνο. Η λειτουργία υπαγόρευσης (Dictation) προσθέτει επίσης αυτόματα σημεία στίξης και emoji στα μηνύματα. Ένα νέο App Intents API επιτρέπει στα Siri‌ Shortcuts να αρχίζουν να λειτουργούν χωρίς ρύθμιση.

Όσον αφορά στο Live Text, η Apple λέει ότι επεκτείνεται σε βίντεο.

Δείτε επίσης: Apple: Κάνει πιο ευέλικτα τα ωράρια εργασίας για να μην φτιάξουν σωματείο οι υπάλληλοι

Maps

Με το νέο λειτουργικό σύστημα, η Apple φέρνει σημαντικές βελτιώσεις και στο Apple Maps, το οποίο καλύπτει τώρα πολλές περισσότερες χώρες και πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το Multistop routing επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίζουν έως και δεκαπέντε στάσεις εκ των προτέρων. Οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στο Mac και να το στείλουν στο iPhone, καθώς και να προσθέσουν στάσεις σε ένα ταξίδι χρησιμοποιώντας το Siri. Το Transit επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν το κόστος ενός ταξιδιού.

Sports

Η εφαρμογή Apple TV μπορεί πλέον να εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με αθλητικά παιχνίδια μέσω Live Activities. Το Apple News επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν τις αγαπημένες τους ομάδες και πρωταθλήματα για μια αποκλειστική προβολή. Τα νέα αθλητικά χαρακτηριστικά στο iOS 16 είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Family Sharing

Το Family Sharing περιλαμβάνει ευκολότερους τρόπους διαχείρισης λογαριασμών για παιδιά (π.χ. ορισμό περιορισμών με βάση την ηλικία κλπ). Η Apple έχει κάνει πιο εύκολη την εμπειρία ρύθμισης συσκευής με γονικούς ελέγχους με διάφορα χαρακτηριστικά.

iOS 16: Η Apple ανακοίνωσε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Έλεγχος ασφαλείας

Το iOS 16 δεν θα μπορούσε να μην έχει και νέες δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας. Το Safety Check είναι μια νέα ενότητα στις Ρυθμίσεις που επιτρέπει τον έλεγχο και την επεξεργασία οποιασδήποτε πρόσβασης που παραχωρείται σε άλλους χρήστες, παρέχοντας έναν τρόπο γρήγορης διαχείρισης και ανάκλησης της πρόσβασης, επαναφοράς αδειών απορρήτου, προστασίας της πρόσβασης στα μηνύματα και διακοπής κοινής χρήσης δεδομένων τοποθεσίας.

Δείτε επίσης: Nobuyuki Idei: Ο πρώην CEO της Sony πέθανε σε ηλικία 84 ετών

Home App

Το Home app έχει επανασχεδιαστεί πλήρως στο iOS 16 και η Apple έχει φέρει πολλές βασικές βελτιώσεις για να το κάνει πιο αξιόπιστο και για να υποστηρίζει το Matter standard. Η νέα εφαρμογή Home είναι διαθέσιμη σε iPhone, iPad και Mac.

Αυτές ήταν μερικές από τις πιο σημαντικές νέες δυνατότητες αλλά το iOS 16 φέρνει και άλλες βελτιώσεις και άλλα χαρακτηριστικά. Η πρώτη έκδοση beta του iOS 16 είναι διαθέσιμη στους προγραμματιστές, ενώ η δημόσια beta θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το iOS 16 υποστηρίζεται σε iPhone 8 και νεότερα μοντέλα.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS