ΑρχικήinetApple: Τι είδους εφαρμογές αποκλείσαμε από το App Store μας πέρυσι

Apple: Τι είδους εφαρμογές αποκλείσαμε από το App Store μας πέρυσι

Η Apple λέει ότι εμπόδισε πάνω από 1,6 εκατομμύρια επικίνδυνες και αναξιόπιστες εφαρμογές και ενημερώσεις εφαρμογών να φτάσουν στο App Store και σταμάτησε πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δόλιες συναλλαγές το 2021.

Δείτε επίσης: Apple: Κάνει πιο ευέλικτα τα ωράρια εργασίας για να μην φτιάξουν σωματείο οι υπάλληλοι

Apple app store

Η Apple δημιούργησε την πρώτη της ανάλυση πρόληψης απάτης πέρυσι, αναφέροντας λεπτομερώς ότι είχε αποτρέψει ένα εκατομμύριο δυνητικά κακές εφαρμογές από το App Store και προστάτευσε τους πελάτες από σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές δόλιες συναλλαγές το 2020.

Το 2021, η Apple απέρριψε 34.500 εφαρμογές επειδή περιείχαν κρυφές ή μη τεκμηριωμένες λειτουργίες, από 48.000 το 2020. Απέρριψε και 157.000 εφαρμογές για spam, copycats ή παραπλάνηση στους χρήστες, από 150.000 το 2020. Και απέρριψε 343.000 εφαρμογές για παραβιάσεις απορρήτου το 2021, από 215.000 έναν χρόνο πριν.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί το iOS 15.6 beta 2 σε εγγεγραμμένους developers

Η Apple το 2021 απενεργοποίησε και 170 εκατομμύρια λογαριασμούς fraudulent πελατών, απέρριψε 118 εκατομμύρια απόπειρες δόλιας δημιουργίας λογαριασμών και τερματίστηκε 802.000 δόλιες λογαριασμούς προγραμματιστών. Το 2020, αυτοί οι αριθμοί ήταν αντίστοιχα 244 εκατομμύρια, 424 εκατομμύρια και 470 εκατομμύρια αντίστοιχα.

«Η ανθρώπινη αναθεώρηση είναι το χαρακτηριστικό component της διαδικασίας αναθεώρησης εφαρμογών», λέει η Apple σε μια ανάρτηση, σημειώνοντας ότι η ομάδα εξετάζει κάθε εφαρμογή και κάθε ενημέρωση για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις οδηγίες του Apple App Store.

Η Apple χρησιμοποιεί και “ιδιόκτητα εργαλεία που αξιοποιούν το machine learning, τα heuristics και τα δεδομένα που έχουν συσσωρευτεί από την πρώτη κυκλοφορία του App Store” για τον εντοπισμό πιθανών ζητημάτων και παραβιάσεων μιας εφαρμογής.

Η Google ανέφερε τον Απρίλιο ότι είχε αποκλείσει 1,2 εκατομμύρια εφαρμογές από το Play Store για παραβάσεις πολιτικών το 2021, αποτρέποντας δισεκατομμύρια επιβλαβείς εγκαταστάσεις σε συσκευές Android.

Κατά την αναθεώρηση εφαρμογών το 2021, η Apple απέρριψε και 835.00 προβληματικές νέες εφαρμογές και 805.000 ενημερώσεις εφαρμογών. Αυτές δεν απορρίφθηκαν για απάτη, αλλά επειδή ήταν εφαρμογές που περιείχαν σφάλματα που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα ή εφαρμογές που χρειάζονταν βελτιώσεις στους μηχανισμούς εποπτείας τους για περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, σύμφωνα με την Apple.

Η Apple αντιμετώπισε και «κακόβουλους προγραμματιστές» που προσπαθούσαν να παρακάμψουν το App Review δημιουργώντας μια εφαρμογή και στη συνέχεια αλλάζοντας την ιδέα ή τη λειτουργικότητά της μόλις εγκριθεί. Η Apple αφαίρεσε 155.000 εφαρμογές από το App Store για τέτοιου είδους παραβιάσεις.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των παράνομων αξιολογήσεων και κριτικών εφαρμογών. Οι ψεύτικες κριτικές στο παρελθόν ήταν πρόβλημα στο Google Play Store, το οποίο η Google προσπάθησε να αντιμετωπίσει το 2016 με νέα αυτοματοποιημένα φίλτρα.

Όπως σημειώνει η Apple, οι ψεύτικες αξιολογήσεις και κριτικές θέτουν σοβαρό κίνδυνο για το App Store, επειδή μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να κατεβάσουν ή να αγοράσουν μια αναξιόπιστη εφαρμογή που εσφαλμένα κέρδισε την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Η Apple επεξεργάστηκε πάνω από 1 δισεκατομμύριο αξιολογήσεις και κριτικές το 2021 και απέκλεισε 94 εκατομμύρια κριτικές και 170 εκατομμύρια αξιολογήσεις που δεν πληρούσαν τα moderation standards της Apple.

Δείτε επίσης: Apple CarKey: Ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου για Hyundai και BYD μοντέλα;

Στοχεύοντας σε δόλιους λογαριασμούς προγραμματιστών, πέρα ​​από τους 802.000 developed accounts που τερμάτισε πέρυσι, η Apple απέρριψε περισσότερες από 153.000 εγγραφές προγραμματιστών.

Η Apple, η οποία είναι σθεναρά ενάντια στην πλευρική φόρτωση εφαρμογών σε συσκευές iOS, λέει ότι απέκλεισε επίσης 53.600 εφαρμογές που διανέμονταν σε πειρατικές βιτρίνες.

Η εταιρεία σταμάτησε τη χρήση 3,3 εκατομμυρίων κλεμμένων καρτών πληρωμών για αγορές στο App Store και μπλόκαρε σχεδόν 600.000 λογαριασμούς από το να συνεχίσουν τις συναλλαγές.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS