ΑρχικήUpdatesYouTube update: Βελτιώνει την εφαρμογή για τις τηλεοράσεις

YouTube update: Βελτιώνει την εφαρμογή για τις τηλεοράσεις

Πολλοί από εμάς παρακολουθούμε καθημερινά βίντεο στο YouTube σε άλλες συσκευές εκτός από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας. Για μένα, και για πολλούς άλλους, αυτή η συσκευή είναι μια τηλεόραση. Η Google δηλώνει ότι από τον Ιανουάριο του 2022, οι θεατές έχουν παρακολουθήσει πάνω από 700 εκατομμύρια ώρες περιεχόμενο του YouTube σε μια τηλεόραση. Είναι πολλές ώρες και είναι ένα πολύ σαφές σημάδι ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την εμπειρία χρήστη στην εφαρμογή YouTube που είναι σχεδιασμένη για τηλεοράσεις.

Δείτε επίσης: Ακόμα ένας YouTuber αφαιρεί τα Nintendo soundtracks λόγω copyright

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, ο Chief Product Officer του YouTube, Neal Mohan, αναφέρθηκε στο τι αναμενόταν να βελτιωθεί φέτος στο YouTube. Ένας από τους τομείς που αναφέρθηκαν ήταν η εμπειρία της τηλεόρασης δεδομένου ότι το YouTube ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οθόνη του 2021. Τώρα το βλέπουμε να υλοποιείται με μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να συνδέσετε την τηλεόρασή σας στο iOS ή Android τηλέφωνό σας και να χρησιμοποιήσετε αυτό το τηλέφωνο για αλληλεπιδράσετε με το περιεχόμενο που βλέπετε στην τηλεόραση.

Δείτε επίσης: YouTube: Αφαιρεί 70.000 βίντεο που σχετίζονται με την Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Brynn Evans, Επικεφαλής Σχεδιασμού για το YouTube στην τηλεόραση, η στιγμή της ανακάλυψης ήρθε όταν κατάλαβαν ότι πάνω από το 80% των χρηστών του YouTube χρησιμοποιούσαν μια άλλη συσκευή ενώ παρακολουθούσαν ένα βίντεο στην τηλεόρασή τους και χρησιμοποιούσαν αυτήν τη συσκευή για να ανοίξουν ταυτόχρονα το ίδιο βίντεο και αλληλεπιδράσουν με αυτό κάνοντας like, subscribe ή comment. Αυτή η συνειδητοποίηση ώθησε την ομάδα σχεδιασμού να μετατοπίσει την εστίασή της στη βελτίωση της εμπειρίας στη μεγάλη οθόνη, η οποία ήταν μια πρόκληση μέχρι εκείνο το σημείο, για να χρησιμοποιήσει αυτή τη νέα γνώση. Το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί η κινητή συσκευή σας σε μια επέκταση αυτής της εμπειρίας συγχρονίζοντάς την με την τηλεόρασή σας για σκοπούς αλληλεπίδρασης ενώ αφήνετε το βίντεό σας να παίζει σε πλήρη οθόνη και χωρίς διακοπές.

YouTube βίντεο

Αυτή η δυνατότητα άρχισε να κυκλοφορεί χθες και για να λειτουργήσει, το τηλέφωνό σας και η τηλεόρασή σας πρέπει να είναι συνδεδεμένα στον ίδιο YouTube λογαριασμό. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή YouTube στην τηλεόρασή σας και μετά στο τηλέφωνό σας, θα πρέπει να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο στο τηλέφωνο που σας ζητά να συνδεθείτε στην τηλεόραση για να έχετε εύκολη πρόσβαση στις λεπτομέρειες και στα σχόλια του βίντεο. Δεν είναι σαφές εάν η λειτουργία θα είναι ένα rollout βάσει λογαριασμού ή εάν πρόκειται για ενημέρωση της εφαρμογής YouTube για κινητά.

Αυτή η δυνατότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τη μετάδοση ενός βίντεο από το τηλέφωνό σας για να το παρακολουθήσετε στην τηλεόρασή σας, το οποίο έχει ήδη τις δυνατότητες που υπόσχεται να κάνει αυτή η λειτουργία. Αντίθετα, αυτή η δυνατότητα εμφανίζεται όταν παρακολουθείτε βίντεο απευθείας από την εφαρμογή YouTube στην τηλεόρασή σας και μετά συνειδητοποιείτε ότι θέλετε να προσθέσετε ένα σχόλιο ή να εγγραφείτε σε αυτό το κανάλι.

Δείτε επίσης: YouTube Shorts: Πώς να δημιουργήσετε και να μεταφορτώσετε ένα βίντεο;

Το YouTube επεξεργάζεται και τρόπους επανασχεδιασμού της σελίδας παρακολούθησης για να επιστήσει την προσοχή στη χρήση αυτής της νέας λειτουργίας, καθώς και άλλων λειτουργιών που δοκιμάζει αυτή τη στιγμή, όπως η περιήγηση και η αγορά προϊόντων που εμφανίζονται σε βίντεο.

Πηγή πληροφοριών: chromeunboxed.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS