ΑρχικήinetΟ Elon Musk έχει «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία

Ο Elon Musk έχει «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και θέλει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, είπε σε ένα email σε στελέχη την Πέμπτη που είδε το Reuters.

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπάλληλους της Tesla: Επιστρέψτε στο γραφείο ή παραιτηθείτε

Το μήνυμα ήρθε δύο ημέρες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είπε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας ή να φύγουν από την εταιρεία.

Η Tesla (TSLA) στα τέλη του 2021 απασχολούσε περίπου 100.000 άτομα στην εταιρεία και τις θυγατρικές της, σύμφωνα με την ετήσια κατάθεση της SEC.

Η αυστηρή προειδοποίηση του Musk για μια πιθανή ύφεση και τις αρνητικές συνέπειες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η πιο άμεση και υψηλού προφίλ πρόβλεψη του είδους της στον κλάδο.

Ενώ οι ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης έχουν αυξηθεί, η ζήτηση για αυτοκίνητα Tesla και άλλα ηλεκτρικά οχήματα παρέμεινε ισχυρή και πολλοί από τους παραδοσιακούς δείκτες ύφεσης —συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων αποθεμάτων αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες— δεν έχουν υλοποιηθεί.

Δείτε επίσης: Hackers χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk σε crypto απάτη

Αλλά η Tesla δυσκολεύτηκε να επανεκκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη μετά τα lockdown για τον Covid-19 που επέβαλαν δαπανηρές διακοπές στο εργοστάσιο.

Η ζοφερή προοπτική του Musk συμβαδίζει με τα πρόσφατα σχόλια στελεχών, όπως ο CEO της JPMorgan Chase (JPM) Jamie Dimon και ο πρόεδρος της Goldman Sachs (GS) John Waldron.

Ένας τυφώνας είναι ακριβώς εκεί έξω στο δρόμο που έρχεται προς το μέρος μας», είπε ο Dimon αυτή την εβδομάδα.

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαίνεται στο υψηλό 40 ετών και έχει προκαλέσει άλμα στο κόστος ζωής των Αμερικανών, ενώ η Federal Reserve αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο να μειώσει τη ζήτηση αρκετά ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση.

Musk

«Παύση όλων των προσλήψεων»

Πριν από την προειδοποίηση του Musk, το οποίο ήρθε σε ένα email με τίτλο “pause all hiring worldwide”, η Tesla είχε περίπου 5.000 αγγελίες θέσεων εργασίας στο LinkedIn – από πωλήσεις στο Τόκιο και μηχανικούς στο νέο της gigafactory στο Βερολίνο έως επιστήμονες deep learning στο Palo Alto.

Η απαίτηση του Musk να επιστρέψει το προσωπικό στο γραφείο δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.

«Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», έγραψε ο Musk στο email του την Τρίτη. «Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Δείτε επίσης: Elon Musk: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση – Τι λέει ο ίδιος;

Ο Musk συμμετείχε και σε μια διαμάχη στο Twitter την Πέμπτη με τον δισεκατομμυριούχο τεχνολογίας της Αυστραλίας και συνιδρυτή της Atlassian (TEAM) Scott Farquhar, ο οποίος γελοιοποίησε την οδηγία σε μια σειρά από tweets ως «σαν κάτι από τη δεκαετία του 1950».

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS