ΑρχικήinetElon Musk: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση - Τι λέει ο ίδιος;

Elon Musk: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση – Τι λέει ο ίδιος;

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Business Insider, η SpaceX αναγκάστηκε να πληρώσει 250.000 δολάρια για να διευθετήσει μια αξίωση για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Elon Musk, αφού μια αεροσυνοδός στο εταιρικό τζετ της εταιρείας κατηγόρησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Elon Musk σεξουαλική παρενόχληση
Elon Musk: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση – Τι λέει ο ίδιος;

Φιλικό πρόσωπο της αεροσυνοδού υποστηρίζει ότι το φερόμενο θύμα εργαζόταν ως μέλος του πληρώματος σε εταιρικές πτήσεις της SpaceX. Κατά τη διάρκεια μιας από τις πτήσεις το 2016, η αεροσυνοδός είπε ότι ο Elon Musk της ζήτησε ένα “μασάζ σε όλο το σώμα”, στο δωμάτιό του. Λέγεται ότι αυτό δεν ήταν ασυνήθιστο και η SpaceX είχε ενθαρρύνει την αεροσυνοδό να πάρει άδεια μασέρ. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια του μασάζ, ο Musk φέρεται να αφαίρεσε το σεντόνι που κάλυπτε το κάτω μέρος σώματός του, δείχνοντάς της τα γεννητικά του όργανα. Παράλληλα άρχισε να τρίβει το πόδι της, χωρίς τη συγκατάθεσή της, και φέρεται να προσφέρθηκε να της αγοράσει ένα άλογο αν “έκανε περισσότερα“. (σύμφωνα με το Insider, η κοπέλα ασχολούνταν με την ιππασία).

Δείτε επίσης: Το Twitter απέλυσε δύο ανώτερα στελέχη-Έχει σχέση ο Elon Musk;

Όπως είπαμε και παραπάνω, το Insider έλαβε τις πληροφορίες από φιλικό πρόσωπο της αεροσυνοδού, το οποίο τόνισε ότι η κοπέλα αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη με τον Musk και ότι ήταν “πραγματικά αναστατωμένη” μετά την πτήση. Επιπλέον, ειπώθηκε ότι η SpaceX μείωσε τον αριθμό των βαρδιών της μετά το περιστατικό, κάτι που η αεροσυνοδός θεώρησε ως ένδειξη αντεκδίκησης.

Σύμφωνα με το Insider, η αεροσυνοδός υπέβαλε καταγγελία στο τμήμα HR της SpaceX το 2018, λέγοντας ότι η καριέρα της στην εταιρεία είχε επηρεαστεί αρνητικά λόγω της άρνησής της να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις. Η εταιρεία φέρεται να πήγε την καταγγελία σε διαμεσολαβητή, όχι σε δικαστήριο ή άλλη αρμόδια αρχή, και της έδωσε 250.000 δολάρια για να αποχωρήσει από την εταιρεία αλλά και να εξαγοράσει τη σιωπή της. Η εταιρεία ζήτησε στην κοπέλα να φύγει και να μην πει οτιδήποτε κακό για τον Elon Musk ή τις εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένων των SpaceX και Tesla.

Το Insider λέει ότι η πηγή του δεν συμβουλεύτηκε την αεροσυνοδό πριν παρουσιάσει την ιστορία δημόσια.

Δείτε επίσης: Οι πύραυλοι της SpaceX επηρεάζουν αρνητικά απειλούμενα είδη ζώων

Ο Elon Musk κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στην αεροσυνοδό και φέρεται να είπε ότι υπήρχαν “πολλά περισσότερα” σε αυτή την ιστορία, ενώ τόνισε ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονται πολιτικά κίνητρα.

Επίσης, ο Musk φέρεται να είπε στο Insider: “Αν είχα την τάση να εμπλακώ σε σεξουαλική παρενόχληση, είναι απίθανο να είναι η πρώτη φορά σε ολόκληρη την 30χρονη καριέρα μου που έρχεται κάτι στο φως“.

Σε δημοσίευσή του στο Twitter, ο ιδρυτής της SpaceX, είπε αργά την Πέμπτη ότι οι άγριες κατηγορίες” εναντίον του είναι εντελώς ψευδείς, αν και δεν είπε συγκεκριμένα σε τι αναφερόταν. Πάντως τα tweets του Elon Musk ήρθαν λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για τη σεξουαλική παρενόχληση. Ο δισεκατομμυριούχος είπε ακόμα: “Οι επιθέσεις εναντίον μου θα πρέπει να εξεταστούν μέσα από ένα πολιτικό πρίσμα“.

Δείτε επίσης: Μήνυση στο Snapchat για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, ο Musk είχε κάνει ένα άλλο tweet που έλεγε στους followers του ότι “οι πολιτικές επιθέσεις εναντίον μου θα κλιμακωθούν δραματικά τους επόμενους μήνες“. Προειδοποίησε επίσης ότι θα πέσει θύμα μιας “εκστρατείας βρώμικων τεχνασμάτων“. Επίσης, η είδηση έρχεται στο φως αυτή την περίοδο που ο δισεκατομμυριούχος ασχολείται με την εξαγορά του Twitter.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Πάντως, οι υπάλληλοι της SpaceX και της Tesla έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι και οι δύο εταιρείες που διευθύνει ο Elon Musk έχουν κουλτούρες που προωθούν τη σεξουαλική παρενόχληση. Υπάλληλοι έχουν πει ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών δεν κάνει πολλά για να προστατεύσει τους εργαζόμενους που έχουν κάνει τέτοιες καταγγελίες.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS