ΑρχικήinetΗ Tesla επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα Supercharger στην Ευρώπη για non-Tesla EVs

Η Tesla επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα Supercharger στην Ευρώπη για non-Tesla EVs

Η Tesla επεκτείνει το ανοιχτό πιλοτικό πρόγραμμα Supercharger στην Ευρώπη, επιτρέποντας σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εκτός Tesla (non-Tesla EVs) να επωφεληθούν από το εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης της εταιρείας. Προηγουμένως, είχε ξεκινήσει η δοκιμή σε επιλεγμένους σταθμούς Supercharger στην Ολλανδία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία, αλλά τώρα το πρόγραμμα έχει ανοίξει και για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Αυστρία.

Δείτε επίσης: Hackers μπορούν να κλέψουν εύκολα οχήματα Tesla Model 3 και Model Y

Tesla Supercharger ηλεκτρικά οχήματα
Η Tesla επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα Supercharger στην Ευρώπη για non-Tesla EVs

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν είναι Tesla, τόσο στο Βέλγιο όσο και στη Γερμανία, μπορούσαν αρχικά να επωφεληθούν από το δίκτυο της Tesla μόνο εάν ταξίδευαν σε μια χώρα που διαθέτει ανοιχτούς σταθμούς Supercharger.

Δείτε επίσης: Η Tesla αρχίζει να κάνει κρατήσεις για ημιφορτηγά, πέντε χρόνια αργότερα

Ο Elon Musk είχε μιλήσει στο παρελθόν για την επέκταση του προγράμματος στις ΗΠΑ, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είπε ότι η Tesla σχεδιάζει να προσθέσει standardized connectors για άλλα ηλεκτρικά οχήματα στους σταθμούς Supercharger των ΗΠΑ.

non-Tesla EVs

Αυτήν τη στιγμή, τα μοντέλα Tesla και οι σταθμοί Supercharger της Βόρειας Αμερικής δεν χρησιμοποιούν το πρότυπο CCS2 που υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό όλα τα EV στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων των Tesla), αλλά βασίζονται στο proprietary plug της Tesla. Επιπλέον, πολλά ηλεκτρικά οχήματα της Βόρειας Αμερικής είναι εξοπλισμένα με CCS1 connector και τα ηλεκτρικά οχήματα όπως το Nissan Leaf περιπλέκουν περαιτέρω τα πράγματα με το CHAdeMO standard.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla είναι ανοιχτή στην αγορά μιας εταιρείας mining

Όσοι ζουν σε μια από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες γίνεται επέκταση του δικτύου Supercharger (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Σουηδία, Βέλγιο και Αυστρία) μπορούν τώρα να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους όχημα στους σταθμούς της Tesla (μπορούν να βρουν τους επιλεγμένους σταθμούς μέσω του Tesla app). Τα οχήματα που δεν ανήκουν στην Tesla ενδέχεται να επιβαρύνονται με πρόσθετες χρεώσεις πέρα ​​από τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που κοινοποιούνται στην εφαρμογή.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS