ΑρχικήinetΟ Elon Musk λέει ότι η Tesla είναι ανοιχτή στην αγορά μιας...

Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla είναι ανοιχτή στην αγορά μιας εταιρείας mining

Η Tesla Inc είναι ανοιχτή στην αγορά μιας εταιρείας mining, εάν η παραγωγή της δικής της προμήθειας μετάλλων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) θα επιταχύνει την παγκόσμια υιοθέτηση τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk.

Δείτε επίσης: Η Tesla μηνύει πρώην υπάλληλο για κλοπή μυστικών σχετικών με το supercomputer project

Tesla mining

Από τότε που η αποτίμηση της Tesla ανέβηκε σε πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια, κυκλοφορούν φήμες ότι η εταιρεία απορροφά μικρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στο συνέδριο FT Future of the Car χθες, ο Musk ρωτήθηκε απευθείας για αυτήν την πιθανότητα, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος κατέστησε σαφές ότι δεν είναι στα σχέδια.

Ο Musk είχε προηγουμένως σχολιάσει ότι η Tesla προτιμούσε να χτίσει ένα εργοστάσιο από την αρχή αντί να το μετασκευάσει για την παραγωγή EV, όπως έκανε στο εργοστάσιο του Fremont, το οποίο απέκτησε από την Toyota και λειτουργούσε στο πλαίσιο της συνεργασίας Toyota/GM Nummi.

Δείτε επίσης: Γιατί η Tesla ακυρώνει τα μπόνους των εργαζομένων της;

Ωστόσο, ο Musk ρωτήθηκε και για την ενδεχόμενη αγορά μιας εταιρείας εξόρυξης από την Tesla και ο Διευθύνων Σύμβουλος ήταν πολύ πιο ανοιχτός σε αυτήν την ιδέα:

Δεν αποκλείεται να γίνει. Θα αντιμετωπίσουμε τυχόν περιορισμούς στην επιτάχυνση της μετάβασης του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια. Δεν είναι ότι θέλουμε να αγοράσουμε εταιρείες mining, αλλά αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιταχύνουμε τη μετάβαση, τότε θα το κάνουμε.

Tesla mining

Η προοπτική έρχεται εν μέσω ταχέως αυξανόμενου κόστους βασικών ορυκτών για την παραγωγή μπαταριών.

Σε απάντηση σε αυτά τα αυξανόμενα κόστη, ο Musk είπε τον περασμένο μήνα ότι η Tesla «θα μπορούσε» τώρα να μπει στην επιχείρηση lithium mining, παρόλο που υποτίθεται ότι είναι ήδη σε αυτήν.

Στην εκδήλωση για την Ημέρα Μπαταρίας της Tesla το 2020, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι μπαίνει στον κλάδο του mining.

Ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, η Tesla δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα με αυτόν τον ισχυρισμό ή μια νέα τεχνολογία lithium mining που ανακοινώθηκε στην ίδια εκδήλωση.

Αλλά τώρα με τις τιμές λιθίου να είναι 400% υψηλότερες από εκείνη την αρχική ανακοίνωση, η Tesla φαίνεται να κάνει περισσότερες κινήσεις.

Δεν μιλάμε ακόμα για αγορά mines. Η Tesla επικεντρώνεται περισσότερο στην εξασφάλιση μακροπρόθεσμων συμφωνιών προμήθειας με υπάρχοντες miners και πιθανά νέα ορυχεία, αλλά φαίνεται ότι η πλήρης αγορά μιας εταιρείας mining για να αναλάβει το εργατικό δυναμικό της και να επιταχύνει την παραγωγή δεν αποκλείεται.

Η Tesla προσπάθησε να αγοράσει μια startup εξόρυξης λιθίου το 2014, αλλά η συμφωνία απέτυχε.

Δείτε επίσης: Ηλιακά πάνελ Tesla: Παραδώθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο

Πολλοί στη βιομηχανία mining έχουν σημειώσει ότι η αγορά ενός υπάρχοντος παραγωγού μετάλλων θα κόστιζε πολύ λιγότερο από τα 43 δισεκατομμύρια δολάρια που προσέφερε ο Musk για να αγοράσει το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Twitter Inc.

Η Tesla έχει συμφωνίες προμήθειας λιθίου με την Ganfeng Lithium Co, τη Livent Corp και την Albemarle Corp, μεταξύ άλλων. Η συμφωνία προμήθειας λιθίου της εταιρείας με την Piedmont Lithium Inc PLL.O τέθηκε πέρυσι σε αναμονή.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS