ΑρχικήinetΗ Tesla μηνύει πρώην υπάλληλο για κλοπή μυστικών σχετικών με το supercomputer...

Η Tesla μηνύει πρώην υπάλληλο για κλοπή μυστικών σχετικών με το supercomputer project

Η Tesla μηνύει έναν πρώην υπάλληλο, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή εμπορικών μυστικών που σχετίζονται με το έργο υπερυπολογιστών της εταιρείας (Project Dojo supercomputer).

Tesla supercomputer υπερυπολογιστή Project Dojo

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο πρώην μηχανικός Alex Yatskov μετέφερε παράνομα εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στον προσωπικό του υπολογιστή και επέστρεψε έναν “ψεύτικο” φορητό υπολογιστή για να καλύψει την κλοπή και να φανεί ότι είχε πρόσβαση σε κάποιες όχι και τόσο σημαντικές πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Tesla Σαγκάη: Αναγκάζει τους υπαλλήλους να κοιμούνται στη δουλειά λόγω covid

Η Tesla προσέλαβε τον Yatskov τον Ιανουάριο για να βοηθήσει στην κατασκευή ενός συστήματος ψύξης για τον εσωτερικό υπερυπολογιστή της Tesla. Γνωστό ως Project Dojo, το μηχάνημα αναπτύσσεται για να χειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης στα ηλεκτρικά οχήματα Tesla.

Ο μηχανικός, ο οποίος παραιτήθηκε από την Tesla στις 2 Μαΐου, παραδέχτηκε ότι κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με το supercomputer project, αλλά σύμφωνα με την καταγγελία αρνήθηκε να τις επιστρέψει στην εταιρεία.

Η αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή, 6 Μαΐου, στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια, ισχυρίζεται επίσης ότι ο Yatskov παραποίησε το βιογραφικό του και παραβίασε μια συμφωνία που είχε υπογράψει, η οποία του απαγορεύει να αποκαλύψει εμπορικά μυστικά.

Δείτε επίσης: Γιατί η Tesla ακυρώνει τα μπόνους των εργαζομένων της;

Tesla μηνύει πρώην υπάλληλο κλοπή μυστικών Tesla
Η Tesla μηνύει πρώην υπάλληλο για κλοπή μυστικών σχετικών με το supercomputer project

Πρόκειται για παράνομη διατήρηση εμπορικών μυστικών από έναν υπάλληλο ο οποίος, στο σύντομο χρονικό διάστημα που έμεινε στην Tesla, είχε ήδη αποδείξει ότι έλεγε ψέματα και μετά πάλι είπε ψέματα παρέχοντας μια “εικονική” συσκευή για να προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του“, είπε η Tesla. Η εταιρεία ζητά “αντισταθμιστικές και παραδειγματικές ζημιές”, και απαιτεί να σταματήσει ο Yatskov να μοιράζεται εμπορικά μυστικά σχετικά με το supercomputer project. Επίσης, θέλει να βγει μια εντολή που να τον αναγκάσει να επιστρέψει όλα τα δεδομένα στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Ηλιακά πάνελ Tesla: Παραδόθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο

Αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά αγωγών που έχει καταθέσει η Tesla εναντίον πρώην υπαλλήλων που συμμετείχαν στην κλοπή σημαντικών πληροφοριών.

Το Project Dojo supercomputer της Tesla, πάνω στο οποίο εργαζόταν ο μηχανικός που κατηγορείται για την κλοπή μυστικών, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Tesla AI Day τον Αύγουστο. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Το project βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη. Ο υπερυπολογιστής μπορεί να είναι έτοιμος και να λειτουργήσει κάποια στιγμή φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις του Elon Musk τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS