ΑρχικήinetVolkswagen: Προχωρά σε μαζική παραγωγή EV με αμφίδρομη φόρτιση

Volkswagen: Προχωρά σε μαζική παραγωγή EV με αμφίδρομη φόρτιση

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Volkswagen πρόκειται να αλλάξει όλα τα EV της που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB, ώστε να υποστηρίζουν αμφίδρομη φόρτιση από το επόμενο έτος.

EV αμφίδρομη φόρτιση

Δείτε επίσης: Η Volkswagen μετονομάζεται σε «Voltswagen» στις ΗΠΑ

Η κίνηση αυτή της εταιρείας θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στις τεχνολογίες vehicle-to-grid.

Κατά τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών οχημάτων, η βιομηχανία ήταν προσεκτική σχετικά με τη χρήση των μπαταριών, καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν ένα μεγάλο ζήτημα.

Αλλά τώρα η βιομηχανία στο σύνολό της γίνεται πιο σίγουρη ότι οι σωστά διαχειριζόμενες μπαταρίες μπορούν να διαρκέσουν πολύ.

Ορισμένα EV διαθέτουν μεγάλες μπαταρίες που επιτρέπουν εύρος 322+ χιλιομέτρων, αλλά συνήθως ταξιδεύουν λιγότερα από 64 χιλιόμετρα για περισσότερες ημέρες.

Δείτε επίσης: Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Καθώς ο στόλος των ηλεκτρικών οχημάτων αναπτύσσεται σε ορισμένες αγορές, ο έλεγχος του κάθε πότε τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να φορτιστούν στο τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο, έχει μεγάλη αξία για την εξισορρόπηση του φορτίου και την αποφυγή λειτουργίας ακριβών και ρυπογόνων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Εάν αυτά τα EV θα μπορούσαν επίσης να επιστρέψουν την ισχύ που δεν χρειάζονται πίσω στο σύστημα φόρτισης, αυτό θα είχε ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Η τεχνολογία αυτή αναφέρεται συχνά ως «vehicle-to-grid».

Ένα ηλεκτρικό όχημα με αμφίδρομη χωρητικότητα φόρτισης, μπορεί να στείλει ισχύ στο δίκτυο, ή σε ένα σπίτι, ή ακόμα και ένα άλλο ηλεκτρικό όχημα.

EV αμφίδρομη φόρτιση

Ορισμένες εταιρείες και ηλεκτρικές επιχειρήσεις έχουν εξερευνήσει την ιδέα της χρήσης ενός στόλου ηλεκτρικών οχημάτων, εξοπλισμένων με αμφίδρομη φόρτιση, για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του δικτύου όταν χρειάζεται.

Δείτε επίσης: Η Volkswagen θα λανσάρει στην αγορά ένα νέο ηλιακό yacht

Με αρκετά μεγάλους στόλους, θα μπορούσαν να παρέχονται πολύτιμες υπηρεσίες, επιστρέφοντας ισχύ από χιλιάδες οχήματα που δεν τη χρειάζονται. Σε αντάλλαγμα, αυτοί οι ιδιοκτήτες EV θα αποζημιωθούν από το ηλεκτρικό βοηθητικό πρόγραμμα για τη χρήση της μπαταρίας τους.

Το πρόβλημα ήταν ότι υπάρχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων εξοπλισμένων με ικανότητα αμφίδρομης φόρτισης.

Το Nissan Leaf είναι το πιο δημοφιλές EV με αυτή τη δυνατότητα.

Η Volkswagen είχε εργαστεί πάνω στην τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης και είχε παρουσιάσει έναν φορτιστή τοίχου με αμφίδρομη δυνατότητα πέρυσι, αλλά δεν είχε κάνει καμία δήλωση σχετικά  με μία τέτοια δυνατότητα για τα οχήματά της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να παράγει έως και 300.000 οχήματα με αμφίδρομη φόρτιση τον επόμενο χρόνο.

Η Volkswagen σχεδιάζει να συμμετάσχει στη διαδικασία για να διασφαλίσει ότι ωφελεί όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του ηλεκτρικού οχήματος. Επιπλέον, η αμφίδρομη φόρτιση προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως τη δυνατότητα παροχής εφεδρικής ισχύος στο σπίτι σας όταν χρειάζεται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS