ΑρχικήinetΗ Volkswagen μετονομάζεται σε «Voltswagen» στις ΗΠΑ

Η Volkswagen μετονομάζεται σε «Voltswagen» στις ΗΠΑ

Η Volkswagen αλλάζει το όνομα του αμερικανικού της brand σε Voltswagen, στην προσπάθεια της να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Volkswagen

Η εταιρεία προφανώς σχεδίαζε να κάνει την ανακοίνωση στα τέλη Απριλίου, αλλά κατά λάθος δημοσίευσε το δελτίο τύπου σχετικά με την αλλαγή ονόματος το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο εντοπίστηκε από το CNBC. Το ότι η αλλαγή του ονόματος αναφερόταν ότι θα γίνει την ημέρα της Πρωταπριλιάς έθεσε αρχικά υποψίες ότι ήταν απλώς ένα αστείο. Αλλά η VW επιμένει ότι η είδηση είναι πραγματική.

Δείτε επίσης: Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την αλλαγή στο The Verge και η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε αργότερα την Τρίτη το πρωί. Το μεγαλύτερο Volkswagen Group (το οποίο βρίσκεται πάνω από brands όπως η Audi, η Porsche και άλλα) θα διατηρήσει το όνομα της Volkswagen για το αμερικανικό τμήμα του. Η αλλαγή ονόματος θα τεθεί επίσημα σε ισχύ τον Μάιο του 2021.

Δείτε επίσης: Η Volkswagen θα λανσάρει στην αγορά ένα νέο ηλιακό yacht

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα ενσωματωθεί το νέο όνομα στην επερχόμενη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας.

«Ίσως αλλάζουμε το K μας για ένα T, αλλά αυτό που δεν αλλάζουμε είναι η δέσμευση αυτού του brand να κατασκευάζει οχήματα κορυφαίας κατηγορίας για οδηγούς και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Scott Keogh, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Voltswagen της Αμερικής. «Έχουμε πει, από την αρχή της μετάβασής μας σε ένα ηλεκτρικό μέλλον, ότι θα κατασκευάσουμε EV για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο για εκατομμυριούχους. Αυτή η αλλαγή ονόματος σημαίνει μια επιστροφή στο παρελθόν μας ως αυτοκίνητο των λαών και τη σταθερή μας πεποίθηση ότι το μέλλον μας είναι να είμαστε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των λαών.”

Η αλλαγή ονόματος είναι μακράν η πιο εξωφρενική κίνηση από τη Volkswagen για να επιστήσει την προσοχή στις προσπάθειές της για τα ηλεκτρικά οχήματα. Όμως, ενώ η εταιρεία ρίχνει τόνους χρημάτων στην προώθηση των EV, υπάρχει προς το παρόν μόνο ένα ηλεκτρικό Volkswagen μεγάλης εμβέλειας προς πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες: το ID 4 SUV. Επίσης, οι ΗΠΑ σήμερα υστερούν έναντι της Κίνας και της Ευρώπης σε ό, τι αφορά τις συνολικές πωλήσεις των EV, παρά το γεγονός ότι είναι το σπίτι της Tesla.

Δείτε επίσης: Η Volkswagen παρουσιάζει το ρομπότ φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen δεν είναι η μόνη παλιά αυτοκινητοβιομηχανία που στηρίζεται στα επανασχεδιασμένα λογότυπα για να τονίσει τη μετάβασή της από τα οχήματα κινητήρα εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS