ΑρχικήinetΟχήματα BMW έρχονται χωρίς υποστήριξη Android Auto και CarPlay

Οχήματα BMW έρχονται χωρίς υποστήριξη Android Auto και CarPlay

Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης chip, η BMW έχει αρχίσει να στέλνει σε πελάτες ορισμένα οχήματα χωρίς τη συνήθη υποστήριξη Android Auto και CarPlay.

Από το 2019, σχεδόν κάθε μοντέλο της BMW περιλαμβάνει πλήρη υποστήριξη για το Android Auto. Ωστόσο, σύμφωνα με μια αναφορά του Automotive News Europe, ορισμένοι πελάτες διαπίστωσαν ότι τα οχήματα BMW που αγόρασαν πρόσφατα δεν υποστηρίζουν το Android Auto ή το CarPlay όπως περίμεναν.

Δείτε επίσης: Το πρώτο EV όχημα της Toyota έρχεται από 42.000 $

BMW Android Auto

Σύμφωνα με δήλωση της ίδιας της εταιρείας, πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα που οφείλεται στη συνεχιζόμενη έλλειψη chip που έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε κλάδο που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προκειμένου να αποφύγει τις καθυστερήσεις και να στείλει τα οχήματα στους πελάτες εντός χρονοδιαγράμματος, η BMW άλλαξε προμηθευτή και άρχισε να χρησιμοποιεί ένα chip που δεν έχει ακόμη κατάλληλο λογισμικό για χρήση Android Auto ή CarPlay. Η εταιρεία, όμως, είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι αυτά τα οχήματα θα λάβουν μια ενημέρωση over-the-air (OTA) “το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου”. Μετά την ενημέρωση, τα νέα μοντέλα BMW θα υποστηρίζουν πλήρως τις δυνατότητες Android Auto και CarPlay.

Για να μάθετε εάν η BMW που αγοράσατε πρόσφατα επηρεάζεται, ελέγξτε για το “6P1” στο production code του αυτοκινήτου. Γενικότερα, τα μοντέλα που επηρεάστηκαν από αυτό το πρόβλημα λόγω της έλλειψης chip, δημιουργήθηκαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους και, σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε φόρουμ, έχουν αποσταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε επίσης: Η Tesla «ανακαλεί» άλλα 120.000 οχήματα στην Κίνα για επιδιόρθωση λογισμικού

Οι ιδιοκτήτες αυτών των BMW οχημάτων μπορεί να μην απόλυτα ικανοποιημένοι με την απουσία των Android Auto και CarPlay. Από την άλλη μεριά, η εταιρεία προτίμησε να στείλει τα αυτοκίνητα στους πελάτες, για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, και στη συνέχεια θα προσφέρει υποστήριξη μέσω μιας ενημέρωσης. Σίγουρα είναι προτιμότερο να λάβει κάποιος το αυτοκίνητό του στην ώρα του παρά να περιμένει την υποστήριξη ενός χαρακτηριστικού, που μπορεί να αποκτηθεί μελλοντικά με μια απλή ενημέρωση.

BMW Carplay

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη θυσία που κάνει η BMW λόγω της έλλειψης chip. Τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε αποστείλει ορισμένα από τα νέα της οχήματα χωρίς οθόνες αφής και backup assistant feature και αποζημίωσε τους πελάτες που επηρεάζονταν.

Δείτε επίσης: Η Lexus αποκαλύπτει το πλήρως ηλεκτρικό SUV της RZ 450e

Άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η General Motors, επηρεάστηκαν επίσης σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη chip. Η GM διέκοψε την ασύρματη φόρτιση από μια σειρά οχημάτων, αφαίρεσε μια μονάδα διαχείρισης καυσίμου από ορισμένα από τα φορτηγά της και αφαίρεσε το driverless Super Cruise feature στο Cadillac Escalade 2022.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, προβλέπει ότι η έλλειψη chip, η οποία επηρεάζει μια σειρά βιομηχανιών με διαφορετικούς τρόπους, μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2024.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS