ΑρχικήinetΤο πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα χρησιμοποιείται στο Los Angeles

Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα χρησιμοποιείται στο Los Angeles

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες (LAFD) άρχισε να χρησιμοποιεί αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα στη Βόρεια Αμερική: το Rosenbauer RTX.

ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα

Η Rosenbauer, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής πυροσβεστικών οχημάτων με έδρα την Αυστρία, ισχυρίστηκε ότι κατασκεύασε “το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο πυροσβεστικό όχημα στον κόσμο“, το Rosenbauer RTX.

Δείτε επίσης: Η Lexus αποκαλύπτει το πλήρως ηλεκτρικό SUV της RZ 450e

Το 2019, η εταιρεία είχε στείλει το πρωτότυπο στη Βόρεια Αμερική για να το δείξει σε ορισμένα πυροσβεστικά τμήματα.

Η περιοχή Menlo Park Fire District ήταν η πρώτη που ενδιαφέρθηκε για το ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα και είχε στόχο να εξασφαλίσει την πρώτη παραγγελία, αλλά η LAFD βρέθηκε τελικά πρώτη στη λίστα, τον Φεβρουάριο του 2020. Το τμήμα έκανε παραγγελία για το ηλεκτρικό πυροσβεστικό engine, που ξεκινά από 900.000 $, αλλά η LAFD διαμόρφωσε μια έκδοση στα 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η υπηρεσία παρέλαβε πρόσφατα το όχημα, το οποίο έκανε επίσημα το ντεμπούτο του αυτό το Σαββατοκύριακο. Το ηλεκτρικό όχημα εισάγεται στον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων της LAFD.

Η Αρχηγός της Πυροσβεστικής του Λος Άντζελες, Kristin Crowley, σχολίασε το νέο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα λέγοντας ότι θα μειώσει τον θόρυβο αλλά και τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων των κινητήρων ντίζελ.

Δείτε επίσης: Tesla: Σχεδιάζει νέο ηλεκτρικό «ρομποταξί» με φουτουριστική εμφάνιση

Θα δημιουργήσουμε πραγματικά τον χώρο για τους πυροσβέστες μας να είναι πιο υγιείς γύρω από τα πυροσβεστικά μας οχήματα“.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της:

Η Rosenbauer λέει ότι το ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 360 kW και μπαταρία 132 kWh, που είναι καλό για δύο ώρες λειτουργίας.

Διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα περιμένατε σε ένα πυροσβεστικό όχημα.

Χωράει 500 με 750 γαλόνια στη δεξαμενή νερού του ανάλογα με τη διαμόρφωσή του και η αντλία του έχει χωρητικότητα από 750 έως 1.500 GPM.

Δείτε επίσης: Η τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να αυξηθεί λόγο του πολέμου

Το LAFD το έχει ήδη δοκιμάσει:

Rosenbauer RTX

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε αναλυτικά το όχημα:

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS