ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαTesla: Σχεδιάζει νέο ηλεκτρικό «ρομποταξί» με φουτουριστική εμφάνιση

Tesla: Σχεδιάζει νέο ηλεκτρικό «ρομποταξί» με φουτουριστική εμφάνιση

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα με φουτουριστική εμφάνιση ως «αποκλειστικό ρομποταξί», αν και δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το νέο όχημα.

Δείτε επίσης: Η Tesla σχεδιάζει έργο Megapack στο Gigafactory του Texas

ρομποταξί

Στην εκδήλωση Cyber ​​Rodeo της Tesla, το Gigafactory Texas ήταν το πραγματικό αστέρι του σόου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk κατέστησε σαφές ότι η εστίαση της Τesla βραχυπρόθεσμα και συγκεκριμένα το 2022 είναι η κλιμάκωση των εργασιών για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και το Giga Texas θα παίξει κρίσιμο ρόλο για να συμβεί αυτό.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος εξακολουθούσε να ενθουσιάζει τους ανθρώπους για τα επερχόμενα νέα προϊόντα και είπε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά για νέα οχήματα με το Cybertruck, το Tesla Semi και το νέο Roadster να μπαίνουν όλα στην παραγωγή το επόμενο έτος.

Ο Musk ανακοίνωσε μάλιστα ένα νέο όχημα στην εκδήλωση: ένα ειδικό ρομποταξί.

Μιλώντας για το τι καινούριο θα φέρει η Tesla, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε:

Θα υπάρξει ένα αποκλειστικό ρομποταξί που θα φαίνεται αρκετά φουτουριστικό.

Μιλάει για ένα νέο ηλεκτρικό όχημα που θα ενταχθεί στη σειρά της Tesla και θα χρησιμοποιηθεί αυστηρά για μια υπηρεσία ταξί.

Δείτε ακόμα: Tesla Gigafactory Berlin: Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο στη Γερμανία… χορεύοντας!

Tesla

Αυτό θα αποτελούσε απόκλιση από το τρέχον σχέδιο αυτόνομης οδήγησης της Tesla, καθώς η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην επίτευξη ικανότητας αυτόνομης οδήγησης με το τρέχον υλικό στα υπάρχοντα οχήματά της που βρίσκονται ήδη στο δρόμο.

Ο Musk, μίλησε επίσης για την κατασκευή ενός νέου οχήματος ειδικά για αυτοοδήγηση της Tesla.

Αυτό ήταν ένα μοντέλο που υιοθετήθηκε από άλλες εταιρείες αυτόνομης οδήγησης όπως η Zoox. Επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία στο σχεδιασμό, καθώς το όχημα δεν πρόκειται ποτέ να οδηγηθεί από άνθρωπο, επομένως δεν απαιτούνται κάθισμα οδηγού και χειριστήρια.

Υπήρξαν επίσης προηγούμενες συζητήσεις σχετικά με την κατασκευή ενός αυτοοδηγούμενου οχήματος από την Tesla που θα λειτουργεί στις σήραγγες της The Boring Company.

Ο Musk δεν πρόσφερε χρονοδιάγραμμα για αυτό το νέο ρομποταξί αποκλειστικά για την Tesla, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι προτεραιότητα έως ότου η αυτοκινητοβιομηχανία μπορέσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της στους ήδη δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που αγόρασαν το πακέτο της Full Self-Driving (FSD) στο υπάρχοντα οχήματα.

Δείτε επίσης: Elon Musk: “Το επόμενο master plan μου θα απογειώσει την Tesla”

Στην αποψινή εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι η Tesla στοχεύει ώστε όλοι όσοι αγόρασαν το πακέτο FSD στη Βόρεια Αμερική, να αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα beta.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS