ΑρχικήinetΗ Tesla σχεδιάζει έργο Megapack στο Gigafactory του Texas

Η Tesla σχεδιάζει έργο Megapack στο Gigafactory του Texas

Η Tesla σχεδιάζει ένα μεγάλο έργο Megapack στο Gigafactory Texas, με στόχο να συμπληρώσει το προγραμματισμένο γιγάντιο ηλιακό σύστημά της και να προσπαθήσει να μετριάσει τα προβλήματα που προκύπτουν από το αναξιόπιστο ηλεκτρικό δίκτυο της πολιτείας.

Δείτε επίσης: Tesla Gigafactory Berlin: Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο στη Γερμανία… χορεύοντας!

Tesla

Η Tesla ετοιμάζεται να λανσάρει το Gigafactory Texas στην εκδήλωση Cyber ​​Rodeo την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ η παραγωγή μόλις ξεκινά, το έργο εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να προστίθενται περισσότερα χαρακτηριστικά σε αυτό. Πτήσεις με drone τις τελευταίες εβδομάδες αποκάλυψαν ότι η Tesla άρχισε να κατασκευάζει μια μεγάλη ηλιακή συστοιχία στην ταράτσα του εργοστασίου της.

Πρόσφατα ωστόσο κυκλοφόρησαν τα νέα ότι η Tesla προσπαθεί να προσθέσει αποθήκευση ενέργειας στη λύση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Gigafactory Texas. Η εταιρεία φαίνεται ότι έχει υποβάλλει αίτηση για ένα νέο έργο στη Giga Texas που ονομάζεται: “GIGA TEXAS LCRA PERMANENT SWITCHYARD & BESS“. BESS είναι το «Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας».

Δείτε ακόμα: Elon Musk: “Το επόμενο master plan μου θα απογειώσει την Tesla”

Η αίτηση δεν αναφέρεται σε κανένα είδος προγραμματισμένης χωρητικότητας, αλλά καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση κτιρίου 53 στρεμμάτων, η οποία θα ήταν αρκετή για έναν σημαντικό αριθμό Megapacks. Το έργο Megapack θα επιτρέψει στην Tesla να χρησιμοποιήσει καλύτερα το επερχόμενο σύστημα ηλιακών πάνελ στον τελευταίο όροφο του εργοστασίου της και να παρέχει κάποια προστασία από το διαβόητο αναξιόπιστο δίκτυο του Τέξας, όπου οι τελευταίοι χειμώνες ήταν δύσκολοι και η πολιτεία παρουσίασε αρκετές διακοπές ρεύματος.

Megapack

Αυτά τα ζητήματα έχουν οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες κατοικιών να στραφούν σε προϊόντα όπως τα Τesla Powerwalls και είναι λογικό για την Tesla να κάνει το ίδιο για το Gigafactory Texas, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Νωρίτερα φέτος, η Tesla αποκάλυψε ένα τεράστιο έργο Megapack στο Τέξας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το νέο έργο στο Gigafactory Texas θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο, αλλά δεν θα μάθουμε με σιγουριά έως ότου η Tesla δημοσιοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει προς το παρόν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης για το έργο ηλιακής στέγης ή μπαταρίας.

Δείτε επίσης: Η Tesla αυξάνει τις τιμές σε ολόκληρη την EV σειρά

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Τesla έχει εγκριθεί ως διανομέας ενέργειας στην πολιτεία του Τέξας. Η κίνηση είναι μέρος του οράματος του CEO Elon Musk, ώστε η Tesla Energy να γίνει μια κατανεμημένη παγκόσμια εταιρεία, μια προσπάθεια που θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει την αυτοκινητοβιομηχανία της εταιρείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS