ΑρχικήinetΗ Tesla «ανακαλεί» άλλα 120.000 οχήματα στην Κίνα για επιδιόρθωση λογισμικού

Η Tesla «ανακαλεί» άλλα 120.000 οχήματα στην Κίνα για επιδιόρθωση λογισμικού

Την προσοχή έχει τραβήξει για ακόμα μια φορά η Tesla, λόγω της ανάκλησης περισσότερων από 120.000 οχημάτων στην Κίνα, λόγω μίας ακόμα επισκευής ενημέρωσης λογισμικού over-the-air.

Δείτε επίσης: Tesla: Η παραγωγή του ανθρωποειδούς ρομπότ θα ξεκινήσει το 2023
Tesla

Τον τελευταίο καιρό, η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, χρειάστηκε να κάνει πολλές ανακλήσεις, αλλά οι περισσότερες από αυτές ήταν για δευτερεύοντα ζητήματα που επιλύθηκαν με απλές ενημερώσεις λογισμικού over-the-air.

Για παράδειγμα, η αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε μια ανάκληση που αναφέρθηκε ως «μαζική» ανάκληση, σε περισσότερα από 800.000 οχήματα λόγω «προβλήματος στη ζώνη ασφαλεία», το οποίο ακούγεται πολύ άσχημο, αλλά στην πραγματικότητα, είχε να κάνει με μια ειδοποίηση υπενθύμισης για την τοποθέτηση της ζώνης ασφαλείας, που μερικές φορές δεν εμφανιζόταν κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Η εταιρεία φαίνεται να δημιουργεί μια κατάσταση, όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρονται σε μεγάλες «ανακλήσεις», όταν στην πραγματικότητα, απαιτείται μια απλή ενημέρωση λογισμικού over-the-air και κανένας ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να φέρει πίσω το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία ή σε ένα κέντρο σέρβις, όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές ανακλήσεις.

Στην πραγματικότητα υπογραμμίζει ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Tesla σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο: το υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας στα οχήματά της και την έλλειψη εξάρτησης από τρίτους αντιπροσώπους για την εξυπηρέτηση τους.

Δείτε ακόμα: Elon Musk: Το Cybertruck της Tesla θα ξεκινήσει να πωλείται το 2023

Τον περασμένο μήνα, η Tesla εξέδωσε άλλη μια από αυτές που τώρα αποκαλούμε “ανακλήσεις over-the-air “, λόγω καθυστέρησης στην εμφάνιση της εικόνας οπισθοπορείας σε ορισμένα οχήματα.

ανακαλεί

Τώρα, η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άλλη τέτοια ανάκληση. Αυτή τη φορά στην Κίνα και για πάνω από 120.000 οχήματα.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post η κρατική διοίκηση για τον κανονισμό αγοράς (SAMR) ανακοίνωσε την ανάκληση που επηρεάζει 127.785 Model 3 στην Κίνα.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρχουν μικρές κατασκευαστικές διαφορές στα εξαρτήματα ημιαγωγών ισχύος του μετατροπέα κινητήρα των οχημάτων στο πλαίσιο αυτής της ανάκλησης. Μετά τη χρήση ορισμένων οχημάτων για κάποιο χρονικό διάστημα, οι διαφορές στην κατασκευή των εξαρτημάτων μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον πίσω μετατροπέα, προκαλώντας τη βλάβη του . Το ρεύμα δεν μπορεί να ελεγχθεί σωστά.

«Το πρόβλημα έγκειται σε εξάρτημα ημιαγωγών, το οποίο… μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές συγκρούσεις και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ορισμένα ακραία σενάρια», ανέφερε σε δήλωση η Κρατική Διοίκηση για τον Κανονισμό της Αγοράς (SAMR). Η Tesla θα αναβαθμίσει δωρεάν ένα λογισμικό για τα οχήματα που ανακαλούνται μέσω της τεχνολογίας αναβάθμισης οχημάτων over-the-air, δήλωσε η SAMR. Όσοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αναβάθμιση από απόσταση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κέντρα πωλήσεων.

Δείτε επίσης: Elon Musk – Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων αυτοκινήτων το 2022

Αυτό έρχεται εν μέσω ταραχών για την Tesla στην Κίνα, μετά το κλείσιμο  του Gigafactory Shanghai για πάνω από 10 ημέρες λόγω του lockdown για τον COVID-19.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS