ΑρχικήinetMicrosoft Windows Server 20H2: Τέλος υπηρεσίας τον Αύγουστο

Microsoft Windows Server 20H2: Τέλος υπηρεσίας τον Αύγουστο

Η Microsoft υπενθυμίζει στους πελάτες της, ότι ο Windows Server έκδοση 20H2, θα φτάσει στο τέλος της υπηρεσίας του (EOS) στις 9 Αυγούστου 2022.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να κάνετε σάρωση του PC με το Microsoft Defender;

Windows Server

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η Microsoft λέει ότι ο Windοws Server 20H2 θα φτάσει την ημερομηνία λήξης της κύριας υποστήριξης για τους χρήστες των Datacenter Core και Standard Core.

Η εν λόγω έκδοσης του Windows Server, που κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 2020, δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφάλειας/μη ασφάλειας μετά την ολοκλήρωση της ημερομηνίας EOS.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι το Windοws Server Semi-Annual Channel, θα αποσυρόταν την ίδια ημερομηνία.

Συνιστάται στους πελάτες που εξακολουθούν να εκτελούν Semi-Annual Channel εκδόσεις να μεταβούν στο Κανάλι Μακροχρόνιας Εξυπηρέτησης (LTSC), που τώρα είναι το κύριο κανάλι κυκλοφορίας.

Δεν θα υπάρξουν μελλοντικές εκδόσεις SAC του Windows Server και αυτό το προϊόν δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας μετά τις 9 Αυγούστου 2022“, πρόσθεσε η Microsoft.

Ο Windοws Server μετακινείται στο Long-Term Servicing Channel (LTSC) ως το κύριο κανάλι έκδοσης.

Δείτε ακόμα: Microsoft Patch Tuesday Μαΐου 2022: Διορθώνει 75 ευπάθειες

Microsoft

Οι εκδόσεις LTSC του Windows Server κυκλοφορούν κάθε δύο έως τρία χρόνια και οι χρήστες τους δικαιούνται 5 χρόνια mainstream υποστήριξης με επιπλέον πέντε χρόνια εκτεταμένης υποστήριξης.

Δεδομένου ότι πρόκειται για διαφορετικά κανάλια εξυπηρέτησης, δεν μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση ή αλλαγή από SAC σε LTSC χωρίς καθαρή εγκατάσταση.

Με τον τερματισμό του SAC, οι περισσότερες από τις δυνατότητες που εισάγονται σε αυτό το κανάλι εξυπηρέτησης έχουν ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση του Καναλιού Μακροπρόθεσμης Εξυπηρέτησης του Windows Server (σε αυτήν την περίπτωση, Windοws Server 2022).

Συνιστάται στους πελάτες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το SAC να μετακινηθούν στο Azure Stack HCI για τον ίδιο ρυθμό κυκλοφορίας ή να μεταβούν στον Windows Server 2019 ή τον Windows Server 2022 στο κανάλι εξυπηρέτησης LTSC.

Δείτε επίσης: Microsoft: O Windows Server υποστηρίζει αυτόματες ενημερώσεις .NET

Κατά την αναβάθμιση της έκδοσης των Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το έγγραφο υποστήριξης για να αντιμετωπίσετε προβλήματα ενημέρωσης ή να περάσετε από αυτήν την καθοδηγούμενη περιγραφή για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης ενημέρωσης κώδικα αυτού του μήνα, στις 10 Μαΐου 2022, πολλές εκδόσεις των Windows 10 20H2 και Windows 10 1909 έφτασαν επίσης στο EOS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS