ΑρχικήinetLinux: Τα Chromebook είναι ιδανικά για να μάθετε το λειτουργικό σύστημα

Linux: Τα Chromebook είναι ιδανικά για να μάθετε το λειτουργικό σύστημα

Το Linux δεν είναι απλώς ένα ακόμα λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή που δεν ενδιαφέρει πολλούς χρήστες. Έχει πολλές εφαρμογές στον σημερινό κόσμο. Και υπάρχουν πλέον αρκετοί διακομιστές cloud που τρέχουν Linux. Σε μικρότερη κλίμακα, το Raspberry Pi είναι ένας μικροσκοπικός, εξαιρετικά ευέλικτος υπολογιστής Linux που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πολλά υπέροχα πράγματα. Ένα Chromebook είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσετε το Linux με σχετική ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Τα Chromebook με εστίαση στο gaming είναι κοντά στην πραγματικότητα!

Chromebook

Το κοντέινερ Debian είναι ένα φανταστικό μέρος για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο Linux, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος για τον υπόλοιπο φορητό υπολογιστή σας. Είναι απομονωμένο από το Chrome OS, αν και έχει ενσωματώσεις. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση φακέλων από Chrome OS σε Linux, ενώ μπορείτε και να προβάλετε αρχεία Linux στην εφαρμογή Αρχεία Chrome OS. Έχετε τη δυνατότητα να μοιράζεστε συσκευές USB, όπως το μικρόφωνό σας, με το κοντέινερ Linux. Μπορείτε σχεδόν να χρησιμοποιήσετε το Linux όπως κάθε άλλη εφαρμογή.

Η ομορφιά αυτής της προσέγγισης με sandbox είναι ότι αν μπερδέψετε κάτι, μπορείτε απλώς να το καταστρέψετε και να ξεκινήσετε ξανά. Είναι τόσο απλό στη ρύθμιση που μπορεί να το κάνει ο καθένας.

Δείτε ακόμα: Nvidia: Οι drivers GPU Linux θα είναι ανοιχτού κώδικα

Αν θέλετε να μάθετε να χρησιμοποιείτε το σύστημα Linux από την αρχή, το Chromebook αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε προσιτές τιμές και υπάρχουν μερικά πολύ ωραία Chromebook εκεί έξω. Ωστόσο υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει το Linux σε ένα Chromebook. Κάνει το Chrome OS καλύτερο.

Linux

Το Chrome OS εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εφαρμογές και επεκτάσεις ιστού. Το Linux, από την άλλη πλευρά, είναι ένας τρόπος για να καλύψουμε τα κενά που δεν μπορεί να καλύψει από μόνο του το Chrome OS. Το Debian στο Chrome OS, διαθέτει πλήρη υποστήριξη εφαρμογών GUI.

Δείτε επίσης: BPFdoor: Το Linux malware παρακάμπτει firewalls για απομακρυσμένη πρόσβαση

Αυτό σημαίνει πολλά. Δεν μπορείτε να εκτελέσετε το Photoshop σε Chromebook, αλλά μπορείτε να εκτελέσετε την έκδοση Linux του GIMP. Εάν χρειάζεστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Audacity. Για την επεξεργασία βίντεο, δοκιμάστε το Kdenlive. Μπορεί να μην βρείτε τις εφαρμογές που έχετε συνηθίσει, αλλά στο Linux, πιθανότατα θα μπορείτε να βρείτε μια δωρεάν εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα.

Ένα οικονομικό Chromebook με ενεργοποιημένο το Linux είναι επίσης συνολικά καλύτερο από έναν παρόμοιο οικονομικό φορητό υπολογιστή Windows. Εάν διαθέτετε ήδη ένα Chromebook, τότε σίγουρα πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτό το περιβάλλον Linux.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS